Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Age Of Nemesis - Terra Incognita
Jaar van release: 2007
Label: Mascot Records
Age Of Nemesis - Terra Incognita
De progressieve metal-band Age Of Nemesis bestaat alweer sinds 1997 en hebben sindsdien al wat albums op hun naam staan. Sinds het begion van hun carriere maken ze albums in de Hongaarse taal. Maar vanaf de derde langspeler Eden proberen ze het in het Engels, omdat dat een breder publiek aanspreekt. Maar daarna verscheen Terra Incognita officieel als derde album weer in het Hongaars. Daarna kwam het tweede Engelstalige Psychogeist. En nu is Terra Incognita opnieuw uit, vertaald in het Engels.

De concept-cd over het dagboek van een overleden meisje is inderdaad makkelijker te begrijpen in het Engels. Want van Hongaars snap ik toch niks. Toch leek het me wel interessant om in ieder geval één nummer van de originele Hongaarse versie als bonustrack erbij te hebben. Maar de muziek is verder niet veranderd. Age Of Nemesis is beinvloed door bands als Iron Maiden en Fates Warning, maar eigenlijk lijkt alles toch het meest op Dream Theater. Dan moet je denken aan de meer epische nummers als Learning To Life en A Change Of Seasons

Het is goede kwaliteit wat gebracht wordt, ook al is het niet origineel. Maar ondanks dat het veel aan Dream Theater doet denken, is het geheel wat langzamer, minder heftig en soms meer uitgesponnen. Het trieste verhaal nodigt ook uit voor een wat donkerdere, gothische sfeer. Een prima werkstukje, voer voor progmetal-fanaten.

Tracklist:
1. Tree Of Life
2. Meeting With The Unbelivable
3. Land Of Lights
4. The Secret
5. Another existence
6. Inner Fire
7. Inferno
8. Someone Must Take The Blame
9. Forgive Me My Foolish Crime
10. Why?
11. Bleeding Moon
12. Plummeting Into Eternity

Score: 76 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 16 april 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]