Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2021

Novembers Doom - The Novella Reservoir
Jaar van release: 2007
Label: The End Records
Novembers Doom - The Novella Reservoir
Het Amerikaanse Novembers Doom is door de jaren heen van stijl veranderd. Ze begonnen als ietwat raadselachtige doomact, maar gaande weg veranderden ze in een sfeervolle en originele deathmetalband. Geen herrie, maar eerder melancholische en originele deathmetal met een onbeschrijfbare groove en het immer aanwezige Novembers Doom sfeertje. Vorig jaar traden ze voor het eerst op in Europa en de aanwezigen werden allen verbaasd door de bulldozersound die de heren op het podium neerzetten. Met als kers op de taart een loodzware versie van een gekende Celtic Frost klassieker.

Het nieuwe album gaat nog een stukje verder en de snelheid en agressiviteitfactor worden een stuk opgedreven. Het materiaal bevat gelukkig nog wel tonnen sfeer, maar het doommetaltijdperk is voor Novembers Doom bijna volledig afgesloten. Als rustpuntje hebben ze nog wel het mooie akoestische en clean gezongen Twilight Innocence tussen de nieuwe songs gemoffeld. De vijfendertig jaar oude Paul Kuhr beschikt over een fantastische grunt en ook de muzikanten laten geen ministeekje vallen.

Voor het overige is het album heel verzorgd met een prachtig hoesje en de productie staat dankzij de zorg van Dan Swanö en James Murphy als een huis. Een aanrader voor iedereen die houdt van goede metal. Dus laat je niet afschrikken door de bandnaam en de trieste songtitels want Novembers Doom knalt anno 2007 er lustig op los. Prachtige band.

Tracklist:
1. Rain
2. The Novella Reservoir
3. Drown the Inland Mere
4. Twilight Innocence
5. The Voice of Failure
6. They Were Left to die
7. Dominate the Human Strain
8. Leaving This

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 maart 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Novembers Doom - The Novella Reservoir
Reactie van Marco op 01-04-2007 om 11:27u
Score: 90 / 100

Goed album je hoort af en toe wat invloeden van My Dying Bride elk nummer is de moeite waard dus deze blijft even in mijn cd speler zitten.

Novembers Doom - The Novella Reservoir
Reactie van nipeng op 05-05-2007 om 18:14u
Score: 85 / 100

Ik was ook wel enigszins verrast door de brute sound maar een teleurstelling is het niet. Het is van begin tot eind een een prima album. Sterke numemrs, goede productie, lekker agressief en bruut.

Novembers Doom - The Novella Reservoir
Reactie van Pluto op 23-06-2007 om 20:18u
Score: 96 / 100

Verrassend goed. Hoewel je het meestal andersom ervaart, is bij deze band elk album weer een stukje beter.

Novembers Doom - The Novella Reservoir
Reactie van Murron op 25-07-2008 om 11:50u
Score: 95 / 100

Rain!!!

Geweldige band! heb ze 2 keer live gezien.
Zanger Paul heeft idd een hele goeie grunt!