Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Dominici - O3 A Trilogy - Part 2
Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music
Dominici - O3 A Trilogy - Part 2
Hoewel Dream Theater inmiddels een imposante discografie heeft uitgebouwd, blijft het debuut When Dream And Day Unite uit 1989 nog steeds in mijn persoonlijke top drie DT-albums staan. Dat album werd niet ingezongen door James LaBrie, maar door 70’s singer/songwriter Charlie Dominici. Deze beste man heeft sinds toen weinig meer van zich laten horen, tot hij in 2005 uit het niets met het album 03 A Trilogy-Part 1 kwam aanzetten. Een album dat hij in zijn eentje had geschreven en opgenomen.

En inmiddels is ook het tweede deel van deze trilogie verschenen, maar nu ingespeeld door zijn nieuwe band. Part 2 staat vol met overwegend harde progressieve metalsongs die vooral veel muzikaal geweld bevatten. De riffs zijn lekker direct, maar voor het overige doen de bandleden alles om de songs vol te proppen met allerlei interessante muzikale thema’s en ideetjes. Charlie beschikt nog steeds over een capabele stem, maar heeft wel een totaal andere stemkleur (lees: lager, agressiever, afwisselender) gekregen. Maar nog steeds moet je van zijn toch wel ietwat aparte stemgeluid houden om volledig te kunnen genieten van 03 A Trilogy.

Liefhebbers van de hardere Dream Theater, Symphony X en Judas Priest (gedurende Jugulator) kunnen zich rekenen tot potentiële kopers. Oja, het verhaal handelt onder andere over een man die aan de alcohol verslaafd is en de weg kwijt raakt. Autobiografisch? Verklaart dat de lange afwezigheid van Charlie?

Tracklist:
1. The Monster
2. Nowhere To Hide
3. Captured
4. Greed, The Evil Seed
5. School Of Pain
6. The Calling
7. The Real Life
8. The Cop
9. A New Hope

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 februari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]