Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Since The Flood - No Compromise
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Since The Flood - No Compromise
Het gaat niet goed met de hardcorescene in Boston. Waar een paar jaar geleden de concurrentiestrijd met New York volop gaande was, moet nu geconstateerd worden dat er in de Big Apple veel meer, en vooral veel betere bands te vinden zijn. Legendarische bands als Slapshot en Blood For Blood lijken definitief te zijn afgehaakt en hoewel jonge bands als Death Before Dishonor, Have Heart en Ramallah de vlam brandende proberen te houden, ziet de toekomst er niet erg rooskleurig uit.

Een andere band die sindskort furore maakt is Since The Flood. Deze heren, beïnvloed door onder andere Death Threat, Crowbar en Blood For Blood, werden twee jaar geleden op sleeptouw genomen door het machtige Madball en lieten toen een redelijke indruk achter. Op hun tweede album No Compromise laten ze horen gegroeid te zijn als muzikanten. De opvolger van Valor And Vengeance is een volwassen album met voornamelijk pure hardcore, en af en toe een snufje metal. Natuurlijk is het niet het meest originele album van 2007, maar daar hoor je mij niet over klagen.

No Compromise staat garant voor een half uur compromisloos rammen en beuken. In positieve zin vallen op zanger Chuck Bouley die een typische hardcore-strot heeft en de volle gitaarsound van Dave Stauble. Since The Flood is misschien wel de belangrijkste kandidaat om de legendes uit Boston te doen vergeten en er zelf één te worden. Met No Compromise wordt in ieder geval een stap in de goede richting gezet.

Tracklist:
1. Gone Tomorrow
2. Listen
3. I Am Revenge
4. No Compromise
5. Strength
6. Everything To Lose
7. Laid To Rest
8. I Am What I Am
9. Save It
10. All For Nothing
11. At The End
12. Guardian Angel

Score: 81 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 12 februari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]