Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-05-2021

Tarot - Crows Fly Black
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records

Tarot - Crows Fly Black

Op de cover van dit nieuwe album van de Finse heavy metalband Tarot schittert de tekst ‘With Marco Hietala from Nightwish’ wat verder weinig op over de muziek op Crows Fly Black zegt, want dat lijkt in de verste verte niet op de powermetal van Nightwish. Ooit begonnen in de jaren tachtig door eerdergenoemde Marco Hietala en zijn broer, heeft de band inmiddels al een heel rijtje albums op hun naam waarvan het laatste werkje Suffer Our Pleasures alweer uit 2003 stamde.

Opener en titelsong Crows Fly Black is wat moeilijk in te komen, en is buiten het erg donkere geluid niet representatief voor de rest van het album. Buiten de bas neemt Marco Hietala ook de vocalen met veel succes voor zijn rekening op het album. Zijn donkere eigenzinnige stemgeluid draagt sterk bij aan de sfeer die we op dit plaatje terugvinden. Na het uitzitten van Crows Fly Black wordt de luisteraar getrakteerd op negen songs met een echt heavy metal geluid met hier en daar een stukje powermetal. De jaren tachtig wortels zijn echter onmiskenbaar aanwezig, maar doen door de knappe composities vol subtiele geluidseffecten en de moderne productie absoluut niet oubollig aan.

Een song als Messenger of Gods is een mooie samenvatting van waar deze band toe in staat is. Sterke donkere zelfs dreigende vocalen, spectaculaire solo’s en een enorm pakkende melodieën. Tijdens de break krijgen we nog eens een zeer excentriek stukje keyboards te horen wat de verrassing van het nummer nog eens vergroot. Iets dat regelmatig is terug te vinden op dit album. Tarot zorgt met deze spectaculaire mix van traditionele heavy metal met moderne elementen voor een spetterende aftrap van het nieuwe jaar.

Tracklist:
1. Crows Fly Black
2. Traitor
3. Ashes To Ashes
4. Messenger of Gods
5. Before The Skies Come Down
6. Tides
7. Bleeding Dust
8. You
9. Howl!
10. Grey

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 14 januari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 27-01-2007 om 16:54u
Score: 90 / 100

Prachtig album, Tarot wordt jammer genoeg enorm ondergewaardeerd ...