Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Circle II Circle - Burden Of Truth
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Circle II Circle - Burden Of Truth
Ik begrijp tot de dag van vandaag niet dat een slecht geschreven flutroman als The Da Vinci Code van Dan Brown zo’n massaal succes is geworden. Om nog maar te zwijgen over de tenenkrommende verfilming. Ik hield mijn hart dan ook stevig vast toen ik hoorde dat ex-Savatage zanger Zak Stevens het derde Circle II Circle album volledig aan dat verhaal wilde wijden.

Zeker omdat het tweede C2C album The Middle Of Nowhere een zeer matige opvolger was van het geweldige debuut Watching In Silence. Het debuut was bijna volledig geschreven door Savatage mastermind Jon Oliva en het tweede album was voor de helft van zijn hand. Toen ik las dat Jon wegens tijdgebrek niets voor Burden Of Truth had geschreven hield ik mijn hart voor de tweede keer vast.

En u raad het al, hier komt een vette maar. Tot mijn verbazing is het nieuwe album gewoon een lekker heavymetal album. De teksten zijn nog niet eens zo betreurend en de songs blijven lekker in je hoofd hangen. Nergens komen van die zeurrefreinen langs die The Middle Of Nowhere kapot maakte en Zak zingt zoals altijd met de nodige flair. Het grote nadeel aan dit album is dat het allemaal wel weer erg bekend in de oren klinkt en sommige zanglijnen en riffs schaamteloos worden hergebruikt, maar zolang dat leidt tot goede songs zien we dat graag door de vingers.

Tracklist:
1. Who Am I to Be?
2. Matter Of Time
3. Heal You
4. Revelations
5. This Os Your Reality
6. Evermore
7. The Black
8. Messiah
9. Sentenced
10. Burden Of Truth
11. Live As One

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 januari 2007

Koop dit album in

Meer Circle II Circle:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Alex op 04-01-2007 om 21:36u
Score: 80 / 100

Gewoon een goed album, ook al mis ik nog steeds de goede oude Sava jaren...