Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Vomitory - Blood Rapture
Jaar van release: 2002
Label: Nuclear Blast Records
Vomitory - Blood Rapture
Vomitory heeft weer een goeie cd weten te maken de titel van deze cd heet Blood Rapture het is weer lekkere brute death metal uit Zweden.

Het nummer Chaos Fury is de intro van de cd Blood Rapture, en het is ook 1 van de bruutste nummers van de cd. Het begint al gelijk lekker met eerst de zang en daarna er achteraan de gitaren en de drum. Dit is een zeer goed nummer. Het nummer Hollow Retribution begint weer lekker bruut en na een tijdje komt de zang er pas in voor. Ook dit is weer een lekker bruut nummer waar de gitaren en de drum weer goed naar voren komen. Het nummer Blessed And Forsaken begint rustig maar na een tijdje wordt het wel weer wat harder en dan blijft het ook zo.

Het nummer Madness Prevails valt niet zoveel over te zeggen, dit is 1 van de weinige vrij rustige nummers. Als je cd hoort dan merk je dat ook al snel. Het nummer Redeemed In Flames is weer een erg bruut nummer met rustige stukjes erin. Nailed, Quarted, Consumed is het kortste nummer van heel het album maar het is wel weer een lekker bruut nummer om naar te luisteren. Dit nummer is kort maar krachtig. Eternity Appears begint heel erg rustig er komen af en toe wel wat harde stukjes in voor maar het nummer is opzich gewoon heel erg rustig. Het nummer Rotting Hill begint ook weer gelijk bruut maar ook in dit nummer komen af en toe ook wel weer rustige stukjes tussen door, maar dit nummer is meer bruut als rustig. Blood Rapture is de outro van de cd en het begint ook weer vrij rustig maar word langzamer wel weer wat harder. Het eerste gedeelte van dit nummer is rustig het andere gedeelten is weer gewoon bruut.

Vomitory heeft dus weer een goeie cd weten te maken die je als je hem koopt ook nog wel een tijd blijft luisteren. Ik raad deze cd ook echt aan. Het is een zeer goede brute death metal cd. De zang en de instrumenten hoor je ook erg goed en zijn ook makkelijk te onderscheiden kortom ik raad deze ook echt aan.

Tracklist:
1. Chaos Fury
2. Hollow Retribution
3. Blessed And Forsaken
4. Madness Prevails
5. Redeemed In Flames
6. Nailed, Quarted, Consumed
7. Eternity Appears
8. Rotting Hill
9. Blood Rapture

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 80 / 100

Reviewer: dark-metalfreak
Toegevoegd: 16 juni 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Vomitory - Blood Rapture
Reactie van Een_Metalfan op 27-09-2002 om 20:08u
Score: 100 / 100

Vomitory is de versnelde uitvoering van Bolt Trower. De instrumenten beheersing is perfect. En de de nummers zijn geschreven met kop en staart. Echter spreekt men van een album die het vorige album niet kon overtreffen, dat vindt ik een misvatting, het vorige album vond ik rommelig van karakter en bij Blood rapture heb ik dat gevoel niet. Deze band weet net als Deranged hoe je een brute schijf moet maken. Elk nummer spreekt me aan, en bij dat vorige album niet.

Vomitory - Blood Rapture
Reactie van Svenson op 18-11-2002 om 13:31u
Score: 85 / 100

Ik vind dit ook echt een super bruut album. Maar ik ben het oneens dat revelation nausea rommelig klinkt want dat is echt niet waar. Verder is het oudere werk van Vomitory ook zeer de moeite waard om te luisteren. Met nam Redemption is erg, erg bruut!

Vomitory - Blood Rapture
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 13:51u

ik ken it album niet maar we redemption en primal massacre en die vind ik wel vet