Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Eternal Majesty - Wounds Of Hatred And Slavery
Jaar van release: 2006
Label: Candlelight Records
Eternal Majesty - Wounds Of Hatred And Slavery
De Franse black metalhorde Eternal Majesty is niet bepaald een band die ieder jaar een full length uitbrengt. Ze hebben er namelijk sinds de oprichting in 1995 slechts 2, de nieuwe, Wounds Of Hatred And Slavery meegerekend. Buiten die 2 full lengths heeft Eternal Majesty ons allen bestookt met een aantal splits, demo’s, een EP en een live-album. En gedurende de jaren heeft de band in het ondergrondse een aardige naam verworven. Niet als meest opvallende act, maar “de zoveelste” zijn ze nou ook weer niet. Luister maar naar de eerste full-length, From War To Darkness. Deze plaat staat bol van de sterke nummers die opvallen door diversiteit en een instrumentengebruik dat de band een eigen gezicht geeft.

Dat was 2003 en nu is het 2006. Eternal Majesty heeft inmiddels de overstap gemaakt van Battlesk’rs Productions naar Candlelight Records en dat is natuurlijk niet misselijk.
Maar of het nu te maken heeft met deze overstap laat zich raden, maar het nieuwe album, Wounds Of Hatred And Slavery, is mijns inziens lang niet zo goed als het eerste. Dit komt doordat het nieuwe album lijdt aan een bekende kwaal: de productie is overdone, veel te glad en er ontbreekt een zekere “warmte”. Wounds Of Hatred And Slavery klinkt alsof hij verzuipt in een te ruim studiobudget. Waar op From War To Darkness een duidelijke eenheid werd verkregen doordat het eigen idee, de compositie, hand in hand ging met het geluid ervan, ontbreekt die eenheid op Wounds Of Hatred And Slavery nagenoeg. De composities zijn wel sterk, maar dit gegeven wordt door de gladde, steriele productie nogal ondergesneeuwd. Als “luisterervaring” is Wounds Of Hatred And Slavery aan de saaie kant; het is black metalalbum nummer zoveel geworden.

Tracklist:
1. Wounds (Intro)
2. The Return Of Frozen Wind
3. Night Evilness
4. Under Hate Red Star You Born
5. Don't Follow Me
6. Hatred
7. The Last March Of The Crucified
8. Corrupted Shadow
9. Through The Mist
10. Slavery (Outro)

Score: 60 / 100

Reviewer: Tjitze
Toegevoegd: 18 december 2006

Koop dit album in

Meer Eternal Majesty:

[ Terug naar de Album Reviews ]