Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Transmission0 - Memory Of A Dream
Jaar van release: 2006
Label: Go Kart Records
Transmission0 - Memory Of A Dream
Het Nederlandse Transmission0 klinkt toegankelijker, maar ook veel interessanter dan op het debuut O. De heren hebben de truc te pakken: pakkende songs schrijven die niet gaan vervelen en toch genoeg uitdaging bevatten. Op dit lange nieuwe album reizen we naar dezelfde wereld af waar postcore bands als Isis en Callisto ons graag naar toe nemen. Een geestelijke toestand die wel melancholisch is, maar die ook de mooiheid en weldegelijk dragelijke lichtheid van ons bestaan toont.

Muzikaal wordt je meegesleept door de ritmegitaarpartijen en de zanglijnen verliezen ook hun kracht niet. Hoewel de zang niet altijd even geslaagd is ingezongen, maar dat is eigenlijk het enige minpunt dat Memory Of A Dream weerhoudt om als meesterwerk de boeken in te gaan. Maar dit wordt nog voor een deel gecompenseerd door Today Is The Day zanger Steve Austin die wat van zijn geschreeuw leent aan Damn Machines.

De gecreëerde sfeer wordt dan ook nog eens mooi in de verf gezet door het schitterende artwork van bassist Dave en zodoende wilt deze Belg toch voor even een Nederlander zijn. Een Nederlander die trots is op het nieuwe Transmission0 album.

Tracklist:
1. Cocoon
2. Condor
3. Paracas
4. Dreams1
5. Fragments
6. Dying Light
7. Dreams 2
8. Damn Machines
9. Unrem
10. Token

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 december 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Lucas op 23-04-2008 om 19:22u
Score: 87 / 100

Geweldige plaat.