Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Riot - Army Of One
Jaar van release: 2006
Label: Metal Heaven

Riot - Army Of One

De Amerikaanse heavy metalband Riot bestaat al dertig jaar, maar is eigenlijk nooit echt doorgebroken bij het grote publiek. Uiteraard zijn ze ŗ la Spinal Tap wel bekend in Japan. Door de jaren heeft Riot onder leiding van Mark Reale ondanks de nodige problemen en personeelswisselingen toch constant solide albums uit weten te brengen. Army Of One doet daar niet voor onder.

Army Of One gaat door in de melodische lijnen van voorganger Through The Storm. De echte metalwortels horen we nog wel terug in opener en titelsong Army Of One, maar daarna gaat het al snel over in een wat meer AOR-georiŽnteerd geluid in Knockin At My Door. Gelukkig voor de metalliefhebber zijn de AOR-invloeden niet te zoetsappig en doorspekt met een lekker ruig geluid. Zo verloopt eigenlijk het hele album: sterke metalsongs afgewisseld met net iets rustigere AOR-tracks. Uitschieters zijn er in de vorm van het eerder genoemde Army Of One en The Mystic.

Ondanks dit sterke album zal Riot nog altijd niet doorbreken bij het grote publiek. De muziek die ze maken is sterk, ijzersterk zelfs, maar net iets te gedateerd en weinig origineel. Desalniettemin is Army Of One een album dat in geen enkele collectie zou misstaan.

Tracklist:
1. Army Of One
2. Knockin At My Door
3. Blinded
4. One More Alibi
5. It All Falls Down
6. Helpin Hand
7. The Mystic
8. Still Alive
9. Alive In The City
10. Shine
11. Stained Mirror
12. Darker Side Of Light

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 november 2006

Koop dit album in

Meer Riot:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Riot - Army Of One
Reactie van guillaume op 16-05-2007 om 18:55u
Score: 99 / 100