Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Headhaunter - promo 2006
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer

Zet Pantera, Slayer en Hatebreed in de blender, gooi er een laagje stonerrock overheen en je komt dicht in de buurt van het uit Dordrecht afkomstige Headhaunter die met deze 4-track promo een uitstekend staaltje beukwerk laat horen waar zowel moderne (metalcore) als een lekkere dosis old school (thrash) invloeden in te horen zijn.

Ik moet toegeven dat ik niet bekend ben met het in 2004 uitgegeven Visions Of Paranoia, maar aan de hand van de samples die op de site zijn te beluisteren kan ik in ieder geval concluderen dat de band in ieder geval vooruitgang heeft gemaakt op zowel vocaal als compositorisch niveau. Neem nu het strakke Barfight wat door zijn strakke staccato riffs, thrashy solo en brute schreeuwzang de dansvloer al snel in een kolkende massa haar en ledematen zal veranderen. De pure thrash die op Empty Prayer te horen is, afgewisseld met enkele prachtige gitaarlijnen zal de liefhebbers eveneens wel in beweging krijgen.

De teksten zijn op en top thrash, de productie stevig en zwaar zonder ook maar een moment ‘te modern’ te klinken. De zang, die varieert van hardcore tot thrash schreeuw zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar komt hier in het geheel sterk naar voren. Deze naamloze promo is misschien niet het meest originele stuk muziek wat je voorgeschoteld kunt krijgen, maar verdient het zeker beluisterd te worden door de constant hoge kwaliteit. Uitchecken dus, de schade van 5 euro moet er zeker vanaf kunnen.

Tracklist:
1. Mind’s Eye
2. Barfight
3. Empty Prayer
4. Don’t Cross Me

Score: 80 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 17 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van yo op 18-10-2006 om 17:23u

site = www.myspace.com/headhaunter cheers!