Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Internal Disfunction - Nine Feet Under
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Internal Disfunction - Nine Feet Under
In Napels wonen vijf van de pot gerukte 20 jarige glamrockfans. Samen vormen ze Internal Disfunction (rare naam voor een glamband trouwens, je zou eerder aan een grindkoor-act denken) en brengen ze met Nine Feet Under een demo uit. De vier jonge heren hebben foute jaren ’80 kapsels, dragen zonder enige schaamte vrouwenmake-up en kozen bewust voor artiestennamen als Key Rocks, Fab Nine en Maddy Dukk.

Ze mixen glamrock met een scheutje punk en bij vlagen leidt dat zowaar tot vermakelijke songs als Jack & Coke Suicide Blues en Deace-Dance 1984. De L.A. Guns, New York Dolls en White Lion-invloeden zijn duidelijk aanwezig en van een eigen geluid is nooit sprake. Of je moet een Italiaans accent als een origineel element beschouwen. De uitvoering is ook vaak zeer rommelig en de heren hebben hoorbaar weinig muzikaal talent. Maar met een fles wodka achter de kiezen zullen ze vast wel opzwepende en humoristische schows weggeven.

Meer valt er over dit matige product dan ook niet te reppen. Enkel dat ze met Prologue - Senseless Acts Of Violence en Exodus - Senseless Acts Of Beauty de slechtste intro en outro die ik ooit hoorde, hebben geschreven.

Tracklist:
1. Prologue - Senseless Acts Of Violence
2. Jack & Coke Suicide Blues
3. When You're Not Around
4. Deca-Dance 1984
5. The Crash
6. Far Away From You
7. Find The Way Out
8. Two Souls In Love With Death
9. Exodus - Senseless Acts Of Beauty

Score: 55 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 oktober 2006

Koop dit album in

Meer Internal Disfunction:

[ Terug naar de Album Reviews ]