Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Rage - Unity
Jaar van release: 2002
Label: SPV / Steamhammer Records
Rage - Unity
Na meer dan 15 jaar, 2 handen vol albums en een aantal EP's is Unity het 15e album van dit internationale gezelschap. De band heeft in de loop der jaren diverse line-up wisselingen doorgemaakt, maar het lijkt erop dat bandleider, zanger en bassist Peter Wagner nu weer een stabiele line-up gevonden heeft, met Victor Smolski die de gitaren en keyboards voor zijn rekening neemt, en Mike Terrana achter het drumstel.

Unity is de opvolger van Welcome To The Other Side uit 2001, en begint met het aanstekelijke All I Want, die de toon zet voor de rest van het album. De combinatie van power en heavymetal die Rage speelt bevat heerlijke riffs, lekker drumwerk (met aardig wat dubbele bass), en lekkere refreinen. Ondanks de snelheid behoud de muziek wel zijn melodie. Tevens zitten er erg lekkere gitaarsolos in de meeste nummers.

Afgezien van het rustige Shadows, wat meer een soort intro is bij Living My Dream, blaast de cd in hoog tempo voorbij. Zowat nergens neemt de band gas terug, en de snelle riffs blijven je rond je oren vliegen. Aan de rauwe, wat raspige stem van "Peavy" Wagner moet je misschien wat wennen, maar het past gewoon goed in de nummers.

Absolute aanraders zijn Down, Dies Irae (compleet met koor) en de instrumentale afsluiter Unity, maar om eerlijk te zijn staan er geen slechte nummers op. Van begin tot eind is Unity een ijzersterk album.

Tracklist:
1. All I Want
2. Insanity
3. Down
4. Set This World On Fire
5. Dies Irae
6. World Of Pain
7. Shadows
8. Living My Dream
9. Seven Deadly Sins
10. You Want It, You'll Get It
11. Unity

Score: 90 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 12 mei 2002

Koop dit album in

Meer Rage:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Rage - Unity
Reactie van Berry op 12-07-2007 om 14:43u
Score: 90 / 100

De beste cd van Rage in deze line-up!