Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

To-Mera - Transcendental
Jaar van release: 2006
Label: Candlelight Records
To-Mera - Transcendental
De schone Britse zangeres Julie Kiss maakte in het verleden deel uit van de Hongaarse progressieve metalband Without Face. Nu vormt ze samen met onder anderen bassist Lee Barrett (die eerder in Extreme Noise Terror speelde) To-Mera. Transcendental is het debuutalbum van dit vijftal.

Op Transcendental herinnert To-Mera door de combinatie van progressieve metal en vrouwelijke vocalen enigszins aan het Italiaanse Chaoswave. De zang van Julie Kiss, die wat stemgeluid betreft ergens tussen Simone Simons en Amy Lee te plaatsen is, staat centraal binnen de muziek en biedt ook op de momenten dat het gitaarwerk behoorlijk hectisch wordt de nodige stabiliteit. Ondanks dat het album slechts acht nummers rijk is, klokt het wel ruim vijftig minuten, die worden gevuld met korte, felle riffs, fantasierijke solo’s, avontuurlijke passages en ingetogen stukken waarbij Kiss slechts wordt bijgestaan door toetsenist Hugo Sheppard.

De afwisseling tussen piano en keyboards, het strakke drumwerk, de loepzuivere zang en de piekfijne productie zorgen ervoor dat dit album een aangenaam debuut is van deze Engelsen. Complimenten.

Tracklist:
1. Traces
2. Blood
3. Dreadful Angel
4. Phantoms
5. Born Of Ashes
6. Parfum
7. Obscure Oblivium
8. Realm Of Dreams

Score: 81 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 19 september 2006

Koop dit album in

Meer To-Mera:

[ Terug naar de Album Reviews ]