Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-10-2020

My Own Mess - Away from The Light
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer

Wie had ooit durven dromen dat er uit Dedemsvaart een thrashmetalband met het geluid van Sodom en Destruction zou kunnen komen. Ik niet, maar de jongens van My Own Mess denken daar wel anders over met hun vijf songs tellende EP Away From The Light.

Dit schijfje komt wat langzaam op gang met de enigszins overbodige introductie The Field en het minste nummer op dit plaatje Leave Me Be. Vanaf Red Horizon horen we pas echt de liefde terug voor de thrashmetal van de jaren tachtig. Ruw, snel en compromisloos knalt deze muziek letterlijk uit je speakers. Het talent van dit vijftal horen we vooral terug tijdens Thrash Attack dat zich makkelijk kan meten met muziek van gevestigde thrashmetalbands.

De zang van Dennis Volkerink zal voor liefhebbers van Sodom geen probemen opleveren, maar zal voor anderen wellicht wat moeilijk te verteren zijn. Mocht dat laatste het geval zijn, dan is er gelukkig nog genoeg ander moois op deze EP te vinden. Dit plaatje vraagt om een compleet album gevuld met het brute geweld dat we voorgeschoteld krijgen in Thrash Attack en Holy Wars.

Tracklist:
1. The Field
2. Leave Me Be
3. Red Horizon
4. Thrash Attack
5. Holy Wars

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 8 september 2006

Meer My Own Mess:

[ Terug naar de Album Reviews ]

My Own Mess - Away from The Light
Reactie van Richard op 13-09-2006 om 17:38u

My Own Mess - Away from The Light
Reactie van Atjo op 16-09-2006 om 20:27u
Score: 92 / 100

goeie 'demo', vooral The Field, Leave Me Be en Trash Attack. maar de andere nummers zijn ook niet slecht. de band One Bullet Left (www.onebulletleft.nl) heeft in dezelfde studio opgenomen, maar hun demo zuigt