Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Comity - ..as Everything is a Tragedy
Jaar van release: 2006
Label: Candlelight Records
Comity - ..as Everything is a Tragedy
Een cd verdeeld over 99 nummers, nergens een tracklist te vinden, en een amper werkende website vol met pop-ups. Het leven van een reviewer gaat niet altijd over rozen. Volgens de weinige info die te vinden is komt Comity uit Frankrijk, bestaat men sinds 1996 en speelde men ‘vroegah’ vooral een vorm van hardcore. As Everything is a Tragedy.. is, voorzover mij bekend is, het eerste volledige album na een split-cd en een EP.

Speelde men naar verluid in het verleden vooral een vorm van hardcore tegenwoordig kan je ze scharen in het rijtje Converge, Dillinger maar ook vooral Neurosis. Men varieert erg tussen de chaotische gekte van Converge, de techniek van Dillinger en het slepende en ‘apocalyptische’ van Neurosis. Langzaam voortslepende beukstukken worden plotsklaps verbroken door technische sonische uitbarstingen en de vrij brute passages worden regelmatig verstoord door timide akoestische stukken. Vergelijkingen zijn er ook met hun landgenoten van Overmars (toevallig ook op hetzelfde label) en het Canadese Buried Inside. Vooral die laatste band komt regelmatig bovendrijven bij het beluisteren van al dit geweld.

Vooral het intense, desperate, en regelmatig bijna manische gevoel wat deze band weet op te roepen valt op. En dat maakt Comity tot een van de opvallende nieuwkomers in het genre. Maar het is goed voor te stellen dat veel mensen dit afdoen als ‘takkeherrie waar geen touw aan vast is te knopen'.
Kenners van het genre weten inmiddels genoeg.

Score: 80 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 26 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Comity:

[ Terug naar de Album Reviews ]