Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Alabama Thunderpussy - Staring At The Divine
Jaar van release: 2002
Label: Relapse Records
Alabama Thunderpussy - Staring At The Divine
Nee, Alabama Thunderpussy komt niet uit Alabama. In 1996 begon de band namelijk in Richmond, Virginia. Na diverse line-ups en een demo kwam in 1998 hun eerste album uit. Na veel werk is er dan nu het vierde album van de band, Staring At The Divine. Het album was eigenlijk al halverwege 2001 af, maar vanwege weer wat line-up wisselingen besloot de band om sommige delen eind 2001 opnieuw op te nemen. Het resultaat mag er dan ook zijn, want Staring At The Divine is een heerlijke stonerrock-plaat geworden.

Opener Ol' Unfaithful doet me denken dat ik met een lekker muziekje aan heel relaxed op de snelweg scheur. De gedowntunede gitaren spelen een heerlijk zware riff in precies het goeie tempo: niet te snel, niet te langzaam. Motor-Ready gaat een stukje sneller, maar heeft ook al zo'n lekkere groove in de gitaren.

Hunting By Echo is een erg intens nummer, vooral qua zang, en vind ik wel een van de beste songs op het album. Een paar mooie gitaarsolos vullen de gaten tussen de coupletten. Twilight Arrival doet het iets rustiger aan dan de rest van de nummers, maar misstaat zeker niet op het album. Alleen afsluiter Amounts That Count wijkt wat af van het normale geluid van zware riffs, lekkere melodieën: het is namelijk acoustisch. Een grappig nummer, wat best lekker klinkt, alleen is het muzikaal nogal erg anders dan de rest van het album.

Ondanks dat de nummers toch redelijk op elkaar lijken gaat het niet snel vervelen. Met Staring At The Divine heeft Alabama Thunderpussy dan ook een heerlijk album afgeleverd, waarvan ze er best nog een paar mogen maken. En doe wat er in het boekje staat: "Play this record loud!!!"

Tracklist:
1. Ol' Unfaithful
2. Motor-Ready
3. Shapeshifter
4. Whore Adore
5. Hunting By Echo
6. Beck And Call
7. Twilight Arrival
8. Esteem Fiend
9. S.S.D.D.
10. Amounts That Count

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 88 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 22 april 2002

Koop dit album in

Meer Alabama Thunderpussy:

[ Terug naar de Album Reviews ]