Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-01-2021

Inner Wish - Inner Strength
Jaar van release: 2006
Label: Limb Music Products
Inner Wish - Inner Strength
De eerste twee cd's van het Griekse power metal-gezelschap Inner Wish gingen geruisloos aan ons voorbij. Daarna kwam in 2004 Silent Wishes en die brak ook geen metal chart-records. Het enige wat de band kreeg, was aardige recensies. Want ze lieten toch altijd wel leuke muziek horen. Mischien dat album nummer vier de spreekwoordelijke potten wel gaat breken. Inner Strength is in ieder geval een stap in de goede richting.

Er lijkt op deze cd zelfs een lichte verandering gaande richting klassieke heavy metal. Het album opent met een stel vlotte nummers in de beste power metal-traditie. Dat betekent een vlot tempo en veel melodie. De prima ballad Feel The Magic zorgt voor de omslag. Headbangers Eye Of The Storm en Final Prophecy maken van Inner Wish opeens een alternatief voor bands als Saxon en Accept. Het titelnummer Inner Strength klinkt als moderne Judas Priest, maar afsluiter Gates Of Fire is dan toch nog een lang episch werkje bordevol magie.

De zware gitaren en smerige solo's zorgen er ook voor dat Inner Wish voor een hardere aanpak kiest, waardoor ze zich uit het typische power metal-stramien willen trekken. Misschien kunnen ze ook nog eens met wat originelere composities komen, want dan kunnen we echt gaan uitkijken naar een definitieve doorbrak in de metalscene.

Tracklist:
1. Trivial
2. Travellers In Time
3. Far Away
4. Lonely Lady
5. Bleeding Soul
6. Feel The Magic
7. Eye Of The Storm
8. Final Prophecy
9. Never Let You Down
10. Dreamer Of The Night
11. Inner Stength
12. Gates Of Fire

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 1 augustus 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]