Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-10-2020

Interview: Inner Wish
Met Tsigos Manolis
Door Rik
Geplaatst in april 2004

Inner Wish, uit Griekenland, bracht onlangs haar nieuwe album uit. Het derde album van de band heet Silent Faces, en bevat 10 onvervalste powermetalnummers. Draconian stelde aan gitarist Tsigos Manolis enkele vragen...

Inner Wish

Jullie hebben onlangs een nieuw album uitgebracht, genaamd Silent Faces. Ik kan me voorstellen dat er nog genoeg mensen buiten Griekenland zijn die niet bekend zijn met Inner Wish. Hoe zou je zelf jullie muziek omschrijven en door wie zijn jullie beïnvloed?

Inner Wish is een melodieuze heavy metalband met power metal-elementen. Onze muziek is erg melodierijk, met een solide ritmesectie en krachtige refreinen. We proberen steeds zoveel mogelijk te variëren met het schrijven van nummers, die voornamelijk bestaan uit midtempo-nummers met klassieke heavy metal en power metal-elementen.We zijn vooral beïnvloed door de jaren '70-hardrock en de Amerikaanse en Europese melodieuze metal uit de jaren 80 en 90.

Voor het nieuwe album hebben jullie een contract getekend bij Limb Music, een bekend en gerespecteerd power metal label. Hoe zijn jullie daar terecht gekomen en hoe zijn jullie ervaringen tot dusverre bij dat label?

Toen we klaar waren met het mixen en masteren van Silent Faces (we hebben het album in Griekenland opgenomen en R.D. Liapakis heeft de eindmix in Duitsland voor zijn rekening genomen) hebben we de demo's ervan naar zoveel mogelijk labels gestuurd. Uiteindelijk kregen we twee sterke aanbiedingen, waarvan die van Limb Music het beste was. Aangezien we weten dat dit een erg succesvol label is, besloten we het aanbod te accepteren. Tot nu toe zijn we erg tevreden over wat het label tot dusverre heeft gedaan voor de promotie van onze cd en de samenwerking verloopt tot nu toe dan ook nog probleemloos. Zoals je al zegt, LMP is een gerespecteerd label en we volgen de instructies die we krijgen dan ook op om niet de problemen tegen te komen die andere bands wellicht wel tegenkomen.

Ik vind Silent Faces best een aardig album, maar ik vond de nummers eerlijk gezegd wat anoniem. Op welke manier vind je dat Inner Wish zich onderscheidt van de talloze andere power metalbands die op dit moment opkomen?

Bedankt voor je mening over het album. Ik denk dat het de variëteit in onze muziek is dat ons onderscheidt van andere bands. Volgens mij is alles binnen onze muziekstijl inmiddels wel zo'n beetje gedaan, dus proberen we ons vooral te onderscheiden door sterke en afwisselende nummers met een eigen persoonlijkheid te schrijven en niet zomaar bands uit het verleden te kopiëren.

Hoe is het momenteel eigenlijk gesteld met de metalscène in Griekenland? Al lang meedraaiende bands als Rotting Christ, Necromantia en Nightfall even buiten beschouwing gelaten, lijkt het er niet echt op dat er veel jonge, veelbelovende bands uit dit land komen.

Griekenland kent vele geweldige bands in alle subgenres van de metal. Het grootste probleem is echter het gebrek aan studio's, labels en met name metal producers. Daarom is de Griekse metalscène nog niet op hetzelfde niveau als andere Europese landen, met uitzondering wellicht van black en death metalbands. Goede groepen uit Griekenland zijn onder andere Merauder, Mystery, Bloodstained, Casus Belli, Crush, Horizon's End en Sound of Silence.

Voor het album Silent Faces hebben enkele line-up wisselingen plaatsgevonden. Jullie hebben nu een nieuwe zanger en een nieuwe drummer. Waarom hebben jullie gekozen voor deze wissel en tot welke muzikale veranderingen heeft dit geleid?

Alle wisselingen in de line-up hebben als doel gehad om de band beter te maken. Onze nieuwe zanger is waarschijnlijk een van de beste Griekse zangers van dit moment en onze nieuwe drummer is technischer dan zijn voorganger. De nieuwe leden zorgen ervoor dat de band krachtiger dan voorheen is geworden.

Wat zijn jullie plannen na dit album? Kunnen we jullie bijvoorbeeld ergens op tour verwachten in de nabije toekomst?

We zijn momenteel druk bezig een tour op te zetten in Griekenland waarbij wijzelf als headliner zullen spelen. Verder zullen we op een hoop festivals te zien zijn om Silent Faces zo goed mogelijk te promoten. Het liefst willen we natuurlijk overal in Europa spelen, maar momenteel staat nog niets vast. We zijn al begonnen met het schrijven van nummers voor een nieuw album en we weten zeker dat het nieuwe materiaal veel beter gaat worden dan het huidige album.

[ Terug naar de Interviews ]