Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Mendeed - This War Will Last Forever
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Mendeed - This War Will  Last Forever
De laatste tijd is een mix van jaren tachtig heavy metal, thrash en metalcore erg populair. Voorbeelden van bands die zich hier met succes aan waagden zijn er volop. Eerst was er Trivium, toen Avenged Sevenfold en uit Europa Bullet For My Valentine. Het Schotse Mendeed hoopt met hun debuut This War Will Last Forever aan te klampen.

Ook voor Mendeed vormden grote bands als Slayer en Iron Maiden een enorme bron van inspiratie. Het gitaarwerk varieert van vette riffs tot heerlijke twinsolo’s. Drummer Kevin Matthews krijgt meerdere malen de kans zich uit te leven door middel van venijnige blastbeats, terwijl zanger David Proctor en bassist/zanger Chris Lavery zonder te forceren switchen van solide en soms smerige screams naar prima cleane vocalen. De songs steken professioneel in elkaar en het album heeft een volle productie meegekregen waarin zowel de zang, de gitaren als het drumwerk goed naar voren komt.

Mendeed overtuigt met dit debuut, dat net het uur niet weet vol te maken. Natuurlijk is het idee al lang niet origineel meer, de uitvoering is echter uitstekend. This War Will Last Forever beukt er lekker op los, maar kent ook genoeg rustpunten. Een goed voorbeeld van hoe moderne metal behoort te klinken.

Tracklist:
1. What We Have Become
2. Beneath A Burning Sky
3. Stand As One And Fight For Glory
4. Remains Of The Day
5. Chapel Perilous
6. The Morning Aftermath
7. Poisoned Hearts
8. Withered And Torn
9. Resurrecting Hope
10. For Blasphemy We Bleed
11. The Reaper Waits
12. The Black Death

Score: 80 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 31 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Mendeed - This War Will Last Forever
Reactie van FXII op 09-01-2007 om 13:28u
Score: 80 / 100

Gaaf album dat heerlijk wegluistert. De opzet is verre van orgineel, maar dat boeit niet als de muziek goed klinkt, toch? Met name de nummers Beneath a burning sky, remains of the day, the mourning aftermath, the reaper waits en het schitterende the black death als afsluiter wel een blijvertje. Hopelijk is de kwaliteit bij het volgende album minstens zo hoog.