Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Encircled - Iconoclast
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Encircled - Iconoclast
Het Tilburgse Encircled is nog maar sinds eind 2003 actief, maar laat toch een positieve indruk achter op de vermakelijke demo Iconoclast. De combinatie van US powermetal, Scandinavische metal en thrash zit namelijk best goed in elkaar. “Aan positieve kritiek heeft niemand iets, dat leidt enkel tot verwaandheid” zei een grote filosoof ooit en daarom volgende opbouwende zeurpuntjes.

Zanger Alex moet nog groeien in zowel zijn cleane zanggeluid als grunt, de heren moeten minder gaan stelen van andere bands (bijvoorbeeld van Metallica: de riff na exact 5:12 in Gateways To Existence is wel erg schaamteloos gejat), een te korte song als Speeding Astray zit duidelijk nog in zijn embryonale fase, ze hebben nog niet echt een live-hit geschreven en hun combinatie van verschillende stijlen klinkt soms te geforceerd. Maar we zijn alvast benieuwd naar de volgende gooi van de jonkies.

Tracklist:
1. The Beasty and the Beast
2. Speeding Astray
3. Gateways to Existence
4. Fatal Showdown
5. Sanction for Destruction

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 juli 2006

Koop dit album in

Meer Encircled:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van tom jacobs op 16-01-2007 om 12:51u
Score: 100 / 100

allicht krijgt yoeri 100 punjtes van mij haha;).....ennuh ik kom nog steeds een keer met rob mee naar jullie optreden

Reactie van Een Metalfan op 31-03-2007 om 11:48u
Score: 90 / 100

klinkt goed, en jullie optreden in bibelot was geweldig ;). En de reviewer lult maar wat, kvind het helemaal niet gejat van metallica, jullie doen gewoon jullie stijl, en btw metallica zuigt als de neten.