Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Fall Ov Serafim - Nex Iehovae
Jaar van release: 2006
Label: Regain Records
Fall Ov Serafim - Nex Iehovae
Ontsproten uit de stoffelijke resten van Misteltein, herrees het Zweedse Fall Ov Serafim. De band bracht onlangs zijn eerste langspeler Nex Iehovae gevuld met prettige symfonische blackmetal op de markt. Voor de liefhebber van blackmetal met een pietsie melodie, zal deze plaat zeker niet tegen vallen.

En nee, dit is niet zomaar een debuutalbum. Onder de naam Misteltein brachten de Zweden ook al twee full-length albums uit, maar na wat line-up wisselingen en het besluit om toch maar een wat andere muzikale richting in te gaan, gingen de heren verder met de bandnaam Fall Ov Serafim. De jaren ervaring mag men gerust meetellen, op Nex Iehovae is zeker te horen dat de mannen kwaliteit met een catchy sound goed weten te combineren.

De originaliteitprijs wint Fall Ov Serafim hier nou ook weer niet mee. Soms hoeft originaliteit ook weer niet de doorslaggevende factor voor een album te zijn, als een band de muziek gewoon goed en uitermate degelijk uitvoert. Beter goed gejat dan slecht bedacht, is hier zeker van toepassing.

Carnival of Celestial Rape is één van de lekkerste songs die op het album te vinden is. Gemeen, hard, melodieus en soms zelfs op het gestoorde af. Dat is melodische blackmetal die ik wil horen. Arcturus-achtige intermezzo’s en deathinvloeden maken dat Fall Ov Serafim geen regelrechte Dimmu Borgir en Cradle of Filth-kloon is, ondanks dat dáárvan de invloeden ook te horen zijn. Nummers als A Poisoned Blessing en Your Paradise Suffers zorgen ervoor dat Nex Iehovae geen seconde verveelt.

Al met al kan het album een puike plaat worden genoemd. Een plaat die niet snel zal vervelen en die veel liefhebbers van het genre zeker zal aanspreken. Verwacht geen wonderen en geniet gewoon van de muziek die soms sfeervol is en dan weer lekker beukt.

Tracklist:
1. Towards The Throne Of Tragedy
2. Purification
3. A Poisoned Blessing
4. Hope Extinguished
5. The Coming Conflict
6. Carnival of Celestial Rape
7. Your Paradise Suffers
8. Crowned in Malice

Score: 73 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 14 juni 2006

Koop dit album in

Meer Fall Ov Serafim:

[ Terug naar de Album Reviews ]