Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Eidolon - The Parallel Otherworld
Jaar van release: 2006
Label: Escapi Music
Eidolon - The Parallel Otherworld
Het Canadese Eidolon debuteerde in 1996 overtuigend met “Zero Hour” en daarna kwamen er maar liefst vijf afwisselende albums uit die zowel elementen bevatten uit de prog, thrash, heavy metal en powermetal. Maar jammer genoeg wordt deze uitstekende band voorlopig in de koelkast opgeborgen. En dat is de fout van Dave Mustaine die de broertjes Glen Drover (gitaar) en Shawn Drover (drums) hard nodig heeft voor zijn eigen Megadeth. Maar gelukkig eindigt Eidolon zijn carrière niet met een verzamelalbum of live-registratie, maar met een splinternieuw zeventig minuten durend album.

Het album begint nogal progressief met het lange titelnummer dat qua sfeer wel wat weg heeft van Symphony X. Daarna weerklinkt echter de supervette Judas Priest-achtige kraker “Arcturus #9” dat uitnodigt tot een fikse headbanger partij. Het is jammer dat de top 40 volstaat met gefabriceerde acts en onzinrappers, want een song als het pakkende “Ghost World” verdient het gewoon om op nummer 1 te staan. De grote smaakmaker van “The Parallel Otherworld” is echter de fantastische zangprestatie van Pagan’s Mind (overigens één van de beste nieuwe progmetalacts van de laatste jaren) zanger Nils K. Rue. Als extra afscheidscadeau krijgen we een sublieme coverversie van Mercyful Fate’s klassieker “The Oath” waarbij de Mercyful Fate gitaartandem Denner/Scherman zelf te gast is.

Heb je interesse in een uitdagend album vol met melodie maar toch wel nodige ballen? Dan is “The Parallel Otherworld” een vette aanrader. En nu maar hopen dat de broertjes Drover meneer Mustaine nog eens kunnen aanzetten om een echt goed nieuw Megadeth album te maken. Want die dateert toch alweer uit 1992.

Tracklist:
1. The Parallel Otherworld
2. Arcturus #9
3. The Eternal Call
4. Ghost World
5. Thousand Winters Old
6. Spirit Sanctuary
7. Order Of The White Light
8. Astral Flight
9. Shadowanderer
10. The Oath

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 12 juni 2006

Meer Eidolon:

Eidolon - The Parallel Otherworld
Reactie van XnegativeX op 12-06-2006 om 16:56u

Heb jij The System Has Failed van Megadeth gemist? Die komt namelijk uit 2004 en is stuiter goed.

Eidolon - The Parallel Otherworld
Reactie van Metalheank op 12-06-2006 om 19:37u

Uitstekende recensie! Het nodigt me uit om het album nog wat vaker aan te slingeren, want ik vind het album nog wat moeilijk te peilen.

Eidolon - The Parallel Otherworld
Reactie van Kristof op 13-06-2006 om 19:17u

The System Has Failed bevat drie geweldige songs. De rest is opgebouwd uit gerecyleerde riffs, aftandse solo's en saaie zanglijnen.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.