Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Eidolon - The Parallel Otherworld
Jaar van release: 2006
Label: Escapi Music
Eidolon - The Parallel Otherworld
Het Canadese Eidolon debuteerde in 1996 overtuigend met “Zero Hour” en daarna kwamen er maar liefst vijf afwisselende albums uit die zowel elementen bevatten uit de prog, thrash, heavy metal en powermetal. Maar jammer genoeg wordt deze uitstekende band voorlopig in de koelkast opgeborgen. En dat is de fout van Dave Mustaine die de broertjes Glen Drover (gitaar) en Shawn Drover (drums) hard nodig heeft voor zijn eigen Megadeth. Maar gelukkig eindigt Eidolon zijn carrière niet met een verzamelalbum of live-registratie, maar met een splinternieuw zeventig minuten durend album.

Het album begint nogal progressief met het lange titelnummer dat qua sfeer wel wat weg heeft van Symphony X. Daarna weerklinkt echter de supervette Judas Priest-achtige kraker “Arcturus #9” dat uitnodigt tot een fikse headbanger partij. Het is jammer dat de top 40 volstaat met gefabriceerde acts en onzinrappers, want een song als het pakkende “Ghost World” verdient het gewoon om op nummer 1 te staan. De grote smaakmaker van “The Parallel Otherworld” is echter de fantastische zangprestatie van Pagan’s Mind (overigens één van de beste nieuwe progmetalacts van de laatste jaren) zanger Nils K. Rue. Als extra afscheidscadeau krijgen we een sublieme coverversie van Mercyful Fate’s klassieker “The Oath” waarbij de Mercyful Fate gitaartandem Denner/Scherman zelf te gast is.

Heb je interesse in een uitdagend album vol met melodie maar toch wel nodige ballen? Dan is “The Parallel Otherworld” een vette aanrader. En nu maar hopen dat de broertjes Drover meneer Mustaine nog eens kunnen aanzetten om een echt goed nieuw Megadeth album te maken. Want die dateert toch alweer uit 1992.

Tracklist:
1. The Parallel Otherworld
2. Arcturus #9
3. The Eternal Call
4. Ghost World
5. Thousand Winters Old
6. Spirit Sanctuary
7. Order Of The White Light
8. Astral Flight
9. Shadowanderer
10. The Oath

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 12 juni 2006

Koop dit album in

Meer Eidolon:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van XnegativeX op 12-06-2006 om 16:56u

Heb jij The System Has Failed van Megadeth gemist? Die komt namelijk uit 2004 en is stuiter goed.

Reactie van Metalheank op 12-06-2006 om 19:37u

Uitstekende recensie! Het nodigt me uit om het album nog wat vaker aan te slingeren, want ik vind het album nog wat moeilijk te peilen.

Reactie van Kristof op 13-06-2006 om 19:17u

The System Has Failed bevat drie geweldige songs. De rest is opgebouwd uit gerecyleerde riffs, aftandse solo's en saaie zanglijnen.