Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-02-2020

Lamb Of God - New American Gospel (re-release)
Jaar van release: 2000
Label: Prosthetic Records
Lamb Of God - New American Gospel (re-release)
Nadat vijf heren uit Richmond, Virginia de naam van hun band hadden veranderd van Burn The Priest naar Lamb Of God, was New American Gospel het eerste album dat onder de huidige bandnaam werd uitgebracht. In afwachting van de nieuwe cd, (Sacrament, die in augustus uit zal komen) brengt Prosthetic Records deze schijf uit 2000 opnieuw uit.

De nieuwe versie van New American Gospel is geremastered en bevat vier bonustracks, wat eigenlijk gewoon demosongs (dus ook van demokwaliteit, waarbij vooral opvalt dat de vocalen te zacht in de mix staan) zijn die later in een andere vorm en onder een andere titel op het album belandden. Ook op New American Gospel liet Lamb Of God al een vernietigende mix van grindcore, metalcore en thrash horen, hoewel ze het zelf liever ‘pure American metal’ noemen.

Voormalig Metalfan-collega Rascul, die in zijn review over As The Palaces Burn klaagde over de drums die in zijn optiek de nodige kracht ontbeerde, zal van deze schijf waarschijnlijk erg vrolijk worden. Snaredrums, bassdrums, zelfs een verdwaalde blastbeat, ze vliegen je werkelijk om de oren!

Eigenlijk doet New American Gospel niet veel onder voor zijn grotere broers As The Palaces Burn en Ashes Of The Wake, die veel meer aandacht kregen en waardoor Lamb Of God een ‘grote naam’ werd. Wel moet worden opgemerkt dat zanger Randy Blythe op de latere albums beter (en verstaanbaarder) is gaan zingen en op deze release soms nog wat te schreeuwerig overkomt.

Tracklist:
1. Black Label
2. A Warning
3. In The Absence Of The Sacred
4. Letter To The Unborn
5. The Black Dahlia
6. Terror And Hubris In The House Of Frank Pollard
7. The Subtle Arts Of Murder And Persuasion
8. Pariah
9. Confessional
10. O.D.H.G.A.B.F.E.
11. Nippon
12. New Willenium (The Black Dahlia)
13. Half-Lid (A Warning)
14. Flux (Pariah)

Score: 79 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 11 juni 2006

Koop dit album in

Meer Lamb Of God:

[ Terug naar de Album Reviews ]