Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Necrophobic - Hrimthursum
Jaar van release: 2006
Label: Regain Records
Necrophobic - Hrimthursum
Een vreugdekreet is op de plaats voor de Zweedse mannen van Necrophobic. De eerdere albums waren absoluut niet misselijk en hoewel het allemaal op Bloodhymns een beetje achteruit ging, is men nu weergekeerd met een dijk van een plaat. Met gemak overtreft de band eerdere werkstukken en hier en daar laat men de concurrentie ver achter zich.

Necrophobic heeft op dit Hrimthursum voor een meer epische en melodische weg gekozen en dat heeft zeer positief uitgepakt. De band speelde altijd een boeiende combinatie van Zweedse death metal en melodieuze black metal, maar op dit nieuwe album heeft men de twee stijlen weten samen te smelten tot een subliem meesterwerk. Het groots geproduceerde intro The Slaughter of Baby Jesus bereidt ons vast voor op wat komen gaat. Weg is de droge sound van het vorige album en weg zijn de cliché songstructuren. De vuige death black metal klonk nog nooit zo episch en agressief als vandaag de dag.

Prachtige nu al klassieke songs zoals I Strike with Wrath en Eternal Winter laten de ballen in de broek stuiteren tot in het extreme. Virtuoze solo's en briljante snijdende black metal riffs voeren je mee rechtstreeks naar de poorten van de Hel.

Zoals gezegd is de productie werkelijk fantastisch gedaan en het album blijft dankzij de vele details en memorabele melodielijnen het gehele uur boeien. Eindelijk een band die ons eens een vol uur fantastische afwisselende extreme metal biedt zonder ergens te vervelen. De schitterende hoes, de duistere thematiek en hier en daar geniale songwriting zijn de slagroom op de taart. Fenomenale plaat, aanschaf verplicht!

Tracklist
1. The Slaughter of Baby Jesus
2. Blinded by Light, Enlightened by Darkness
3. I Strike with Wrath
4. Age of Chaos
5. Bloodshed Eyes
6. The Crossing
7. Eternal Winter
8. Death Immaculate
9. Sitra Ahra
10. Serpents (Beneath the Forest of the Dead)
11. Black Hate
12. Hrimthursum

Score: 93 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 22 mei 2006

Koop dit album in

Meer Necrophobic:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Necrophobic - Hrimthursum
Reactie van SpakenburgMetal op 04-11-2006 om 14:09u
Score: 92 / 100

Dit doet me qua sfeer denken aan Dissection ten tijde van hun hoogtijdagen. Heerlijk geluid, goede songs. Lekkere pakkende nummers, waar de woede vanaf druipt. Weer een toppertje dit album en het lijkt mij verplichte kost voor iedereen die ook maar een poging heeft gedaan deze review te lezen! Klasse!

Necrophobic - Hrimthursum
Reactie van Een Metalfan op 25-04-2009 om 10:34u
Score: 89 / 100

geweldig album, maar beter dan de eerste 3?

Necrophobic - Hrimthursum
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 22-05-2009 om 20:33u
Score: 90 / 100

Het is te lang en houdt op sommige momenten m'n aandacht niet helemaal vast, en en ik vond de eerste 2 albums beter.

Dat zijn alle negatieve punten die ik kan bedenken.

Necrophobic - Hrimthursum
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 11-06-2009 om 17:09u

Nog een ding, stop met de dissection vergelijkingen. Dat is de typische scandinavische sound, luister maar naar sacramentum of unanimated.