Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

8th Sin - Angelseed & Demonmilk
Jaar van release: 2005
Label: Black Lodge Records
8th Sin - Angelseed & Demonmilk
Van sommige platen vraag je je af wie er in godsnaam op zit te wachten, en wie het in zijn botte harses haalt om bewust de betreffende plaat aan te schaffen.
Angelseed & Demonmilk (juist ja..) van 8th Sin is zo’n plaat. Mijn collega Kristof was in zijn recensie over de vorige plaat al vrij duidelijk, dat was behoorlijke bagger. En als die plaat ook maar enigszins klinkt als deze, ik ga het namelijk niet controleren, ben ik het 100% met hem eens.

8th Sin is een project van ene Michael Bohlin, samen met oa. IT. Michael Bohlin ken ik verder niet, maar IT heeft in het verleden best leuke dingen gedaan met oa. Opthalamia. Volgens de biografie was IT op rondreis in Azië en had hij zijn muzikale carrière al op een laag pitje gezet. Totdat hij de nummers van Bohlin hoorde, en direct toehapte. Eerlijk gezegd vraag ik me af in wat voor kutland hij dan wel niet was om hiervoor weer terug te keren in de muziek, want dit is echt drie keer niks.

Een slap, ongeïnspireerd aftreksel van bands als White Zombie en Rammstein vermengd met wat industrial zoals Front Line Assembly die pleegt te maken, en her en der wat jaren ’80 pop. De riffs, al kan je ze zo eigenlijk niet eens noemen, zijn echter zo suf slap en uitgekauwd dat ze alleen maar ergernis opwekken. De drums zijn futloos ingespeeld, de vocalen van IT klinken meer als gekweel en klinken, wederom, ontzettend futloos en ongeïnspireerd. Om over de irritante keyboarddeuntjes en riedeltjes verder maar te zwijgen. Hier en daar komen wel wat pakkende nummers voorbij, deze klinken dan weer zo cheesy dat de ergernissen over dit album alleen maar groter wordt.

Misschien dat Duitse gothics er wat mee kunnen..en dat zegt eigenlijk wel genoeg.

Tracklist:
1. A Sleepover At The Feeling Of Death
2. Liars
3. Demons
4. Irreligious
5. Nocturnal
6. Templo Mayor
7. Angels
8. Humans Without Disguise
9. Black Widow
10. Angelseed & Demonmilk
11. The Eight Sins, Part 2

Score: 40 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 11 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van WOUTER op 12-04-2006 om 22:32u

Hmmm, het lijkt wel of The 8th Sin Armand iets persoonlijks heeft aangedaan...? Verder ken ik de plaat echter niet. Wie ze wil checken: The 8th Sin speelt op Noordschok, zondag 16 april aanstaande.

Reactie van René op 13-04-2006 om 10:57u

The 8th Sin op Noordschok is een andere band dan die hier gerecenseerd wordt, namenlijk een lokale band uit het noorden van ons land.

Reactie van Susy op 21-04-2011 om 21:20u

Good point. I hadn't thuohgt about it quite that way. :)