Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

8th Sin - Sinners Inc.
Jaar van release: 2004
Label: Black Lodge Records
8th Sin - Sinners Inc.
Jakkes. Wat voor onzin krijg ik nu weer op mijn bord. Dit bandje bestaande uit Michael Bohlin (wie?) wou eens een cd maken en schakelde daarvoor zijn vriend IT (wie?) in. IT heeft in het verleden al op 13 cd’s zijn kunsten laten horen en heeft naar eigen zeggen werk geschreven voor Dissection en Marduk. Voor de rest speelt hij popmuziek, is hij een musicalster, speelde hij in thrashband en is hij ook nog eens part time hardrocker. De laatste acht jaar heeft hij zich totaal teruggetrokken uit de samenleving en is hij naar Azië geïmmigreerd. Of dit allemaal waar is en of IT een legendarische figuur in de metalscène is betwijfel ik ten sterkste, zeker na het horen van dit ‘Sinners Inc.’

Stel je een mix voor van Rammstein, The Human League/New Order, pop en eurohouse voor. Lijkt dat op papier wel interessant? Misschien wel, maar niet als het zo belabberd en inspiratieloos is uitgevoerd zoals hier. De heren hebben maar één riff geschreven die elk nummer terugkomt: vier saaie powerchords onder een beat (kortom een doordeweekse Rammstein riffje). Daarover horen we wat elektronische geluiden en zanger IT praat, zingt en kwijlt er wat overheen. Als de teksten dan ook nog eens niet het niveau overstijgen van een gemiddelde platvloerse dance-act dan houd ik het echt voor bekeken.

Ik hoop dat ik dit brok geluidsvervuiling nooit meer terugvind en dat ik niets meer van deze band hoor. Ben ik onbeleefd? Probeer jij dan maar eens drie keer naar deze cd te luisteren!

Tracklist:
1. Karaoke Life
2. Hello Japan
3. Sometimes and othertimes
4. Trip Trap
5. Eastern Empress
6. Dreamqueen
7. Sex FX
8. Sister
9. Money
10. Sinners
11. The eight sins, part 1

Score: 35 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 september 2004

Koop dit album in

Meer 8th Sin:

[ Terug naar de Album Reviews ]