Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-05-2020

Massive Assault - Conflict
Jaar van release: 2006
Label: Crash Landing Records
Massive Assault - Conflict
Nadat deze band mij een aantal jaar terug in de Baroeg positief verraste, zag ik ze een tijdje terug weer spelen in Sliedrecht en wederom was het een positieve ervaring. Toen deze 4 nummers tellende EP in mijn brievenbus viel was ik dan ook erg benieuwd hoe de heren het er op cd vanaf zouden brengen.

Om erg kort te zijn, dat doet men prima, het geluid is iets minder vet dan wat ik live van ze gehoord heb maar dat is nergens echt storend en de productie (het geheel is opgenomen in de studio van gitarist Fredda) klinkt dan ook prima.
Voor de mensen die nog onbekend zijn met Massive Assault, men speelt Zweedse stijl deathmetal die vergelijkbaar is met bands uit begin jaren ’90 zoals Dismember en Entombed. Vooral het heerlijk ranzige gitaargeluid doet aan deze bands denken. De heren maken pretentieloze muziek die het vooral live onder het genot van een biertje en wat hoofdschudoefeningen erg goed doet. Originaliteit is dan ook ver te zoeken bij dit viertal, maar eerlijk gezegd maakt dat ook niets uit want het geheel wordt overtuigend gebracht, is lekker pakkend en beukt, rockt en swingt de pan uit.

Het enige nadeel is de korte speelduur van deze EP (13 minuten), maar dat kan je dan ook gelijk als een compliment zien. Liefhebbers van oude school Zweedse deathmetal zullen hier zeker geen buil aan vallen.

Tracklist
1. Plead Not Guilty
2. The Rival Believer
3. Mr. Death
4. You Failed
Reviewer: Armand
Toegevoegd: 22 maart 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Massive Assault - Conflict
Reactie van Fredde op 04-04-2006 om 16:56u
Score: 100 / 100

Cheers en bedankt voor de goeie review. Op www.massiveassaul.net nog meer oldschool Mp3's