Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Khoma - The Second Wave
Jaar van release: 2006
Label: Roadrunner Records
Khoma - The Second Wave
Met “The Second Wave” brengt Roadrunner Records eens iets op de markt dat niets met metal, hardrock of punk te maken heeft. Hoewel ze af en toe wat brede powerchords laat resoneren, is het Zweedse Khoma vooral een sfeervolle rockband die beïnvloedt is door Muse (maar dan zonder de fratsen), Thom Yorke (maar dan minder wispelturig), Sigur Rós (maar dan minder zwaarmoedig) en vooral The God Machine. Ja, ze refereren aan die vergeten Amerikaanse band die onsterfelijk werd met het zelfmoordalbum “One Last Laugh in a Place of Dying”.

Vooral de ijzingwekkende sfeer die het trio weet op te roepen is indrukwekkend. Ik waan mij in een klein dorpje in Groenland zittend in een oud vissersbootje dat vast is gevroren in de rivier. Desolaat laat ik de ijswind langs mijn gezicht schuren en vreemd genoeg voel ik me gelukkig. Op een ander moment loop ik dan weer met grote snelheid op een berg gesteund door een overdosis adrenaline in mijn bloed. “The Second Wave” is dus een spotgoedkoop avonturentripje.

Jan Jamte heeft een mooi emotionele popstem die zowel vol als breekbaar klinkt. Gitarist Johannes Persson laat hier dan ook wat invloeden van zijn andere band Cult Of Luna doorsijpelen en manusje-van-alles Fredrik Kihlberg grootste troef is zijn ingetogen pianowerk. Deze drie muzikanten zorgen ervoor dat “The Second Wave” een klein meesterwerkje is geworden.

Tracklist:
1. The Guillotine
2. Stop Making Speeches
3. If All Else Fails
4. Medea
5. Hyenas
6. Through Walls
7. Like Coming Home
8. Asleep
9. Last Call
10. 1909.08.04
11. One of Us Must Hang

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 22 maart 2006

Koop dit album in

Meer Khoma:

[ Terug naar de Album Reviews ]