Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Enuma Elish - Second
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer

Enuma Elish - Second

Soms, maar lang niet altijd, wens ik dat bands zich voor de verandering eens niet constant proberen bezig te houden met het mengen van stijlen. Neem nu Enuma Elish, een Spaanse band die naar eigen zeggen een combinatie van heavy metal en gothic hard rock proberen te maken en daar maar half/half in slaagt.

Een band met zangeres klinkt niet automatisch als een gothic metal band en moet dit ook niet per se zijn. Landgenoten als Dark Moor en tegenwoordig Dreamaker gaat het immers ook prima af in de scene zonder dat ze zich hoeven te ‘vervuilen’ met het oh zo populaire vleermuizen genre. Daarnaast heeft een zangeres als Sara de Andres helemaal niet de stem om zich in de hogere regionen te wagen en ontbreekt de theatrale sfeer die het gothic genre juist zo kenmerkt. Wat betreft de heavy metal kant heeft de band weldegelijk potentie, mits Javier Morales (gitaar en zang) zijn semi-grunt achterwege laat en zich wat meer richt op het soleren. De ritmesectie lijkt gelukkig al door te hebben waar ze mee bezig moeten zijn.

Laat Sara gewoon zingen zoals Doro en Elisa C. Martin (ex-Darkmoor, Dreamaker) het ook doen, zorg dat de productie wat beter is en verwerp de ambitie ‘gothic hard rock’ te combineren met heavy metal. Indien de band gehoor geeft aan mijn oproep wil ik ze graag bij de eerste volledige cd een tweede kans geven, tot dan is het nog maar net voldoende.

Tracklist:
1. I feel
2. Blind
3. No one else
4. Strongest Child

Score: 60 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 14 maart 2006

Koop dit album in

Meer Enuma Elish:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Arv op 07-08-2006 om 23:53u
Score: 85 / 100

Geweldige demo-cd, heb in tijden niet zo genoten van nieuw werk. De zangeres heeft een goede krachtige stem die hoog maar ook opvallend strak laag kan zingen. Van deze band hoop ik snel meer te horen! Deze cd (second) is trouwens van de offciele bandsite down te loaden voor GRATIS!!