Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Furia (Fra) - Kheros
Jaar van release: 2006
Label: Season of Mist
Furia (Fra) - Kheros
Het Franse Adipocere Records brengt heel vaak bagger uit, maar met Furia hadden ze toch een talentvolle band in huis. Met de nadruk op ‘hadden’, want het grotere en kwaliteitsvollere Season Of Mist heeft zich plots over deze band ontfermd. De nieuwe muzikale richting van deze Fransozen werd ons al een half jaar aangekondigd op de mini-cd “Re-Birth”, dus zo verrassend is het niet dat het nieuwe “Kheros” totaal niet meer lijkt op het geweldige “Un Lac De Larmes Et De Sang”. Dus geen epische wapengekletter meer over een stroomvloed van melodieuze black/death, maar moderne technische poppy blackmetal dat het experiment niet schuwt. En dat alles met een snuifje death en een opvallend grote injectie neothrash.

En ook deze nieuwe richting bevalt me wel. De riffs zijn sterk en melodieus, de keyboardlijnen subtiel en verrassend, de zanglijnen soms vrij absurd en de sfeer heel eigenaardig. De muziek heeft iets afstandelijk en iets kil gekregen, terwijl je vroeger werd gedoopt in een warme middeleeuwse sfeer. Maar “Kheros” heeft ook iets stoers en trendy, zonder dat ze een commerciële knieval hebben gedaan. Kortom, we hebben zelden een dergelijke geslaagde hergeboorte meegemaakt.

Furia zal nu wel naar een groter publiek doorbreken: het album is in vijftig landen te verkrijgen en de promotietour draait op volle toeren en het hitpotentieel spat er vanaf. Ga het allemaal toch maar eens luisteren!

Tracklist:
1. The descent of a warrior
2. The imperfection of the soul
3. Errare humanum est
4. Dogma’s fall
5. Isolement
6. Insomnia
7. A heart in escape
8. Lamentations
9. Evil spells approval
10. Declaration of war
11. End of a belief…
12. The result of a destiny

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 maart 2006

Meer Furia (Fra):

[ Terug naar de Album Reviews ]