Enqute

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator Stonewall
Atheist Mother Man
Cattle Decapitation Manufactured Extinct
Disturbed Another Way To Die
Earth Crisis Inherit The Wasteland
Gojira Amazonia
Kamelot The Human Stain
Kreator Toxic Trace
Lamb Of God Reclamation
Megadeth Countdown To Extinction
Metallica Blackened
Napalm Death On The Brink Of Extinction
Nevermore Matricide
Nuclear Assault Critical Mass
Ozzy Osbourne Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive Dark Days
Sacred Reich Crimes Against Humanity
Saxon Hole In The Sky
Sepultura Biotech Is Godzilla
Soundgarden Hands All Over
System Of A Down ATWA
Tesseract Eden
Testament Greenhouse Effect
Vektor Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enqutes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel Gonzlez (Darksun) - 41
 • Heikki Pyhi (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Iron Maiden - Death on the Road (dvd)
Jaar van release: 2006
Label: EMI Records
Iron Maiden - Death on the Road (dvd)
Beste meneer Harris,

Mag ik u van harte feliciteren met alweer een erg goede dvd? Anderhalf jaar terug leverde u al de geweldige The Early Days dvd af, waarop we een nog jonge versie van u en uw band konden zien, maar op Death On The Road laat u zien dat u nog altijd even vitaal bent als twintig jaar geleden. De show die uw band neerzet wordt in volle glorie weergegeven, en klinkt ook fenomenaal. Gelukkig gebeuren er geen ongelukjes zoals bij uw optreden in Rotterdam op dezelfde tournee, maar kan iedereen die daar bij aanwezig was nu weer genieten van uw geweldige show.

Ook van de dvd met de documentaires heb ik zeer genoten. Ruim een uur lang kunnen we zien hoe u bent als u in de studio werkt. Tot voorheen was daar nog niet al teveel over bekend. Ook uw mede bandleden geven veel inzicht in hoe alles tot stand komt. Om de Life On The Road documentaire heb ik erg moeten lachen. Op een zeer humoristische wijze laat uw crew zien wat er allemaal komt kijken bij zo'n grote productie als uw tournee. Bedankt dat we dat ook eens konden zien. En elke fan kan jaloers zijn op de fans in de The Fans documentaire. Ik kan me geen dvd voor de geest halen waarop een band de fans zo uitvoerig aan het woord laat. Ok, misschien is een half uur wel wat overkill, maar het is toch leuk dat het er op staat. De videoclips had ik natuurlijk al op tv gezien, maar toch bedankt dat deze ook op de dvd zijn terug te vinden.

Het enige waar ik me wel aan stoor, is eigenlijk hetzelfde als waar uw Rock In Rio dvd ook mee te kampen had. Ik weet dat u erg trots bent op de dvd, maar ik moet u toch vertellen dat het niet altijd een pluspunt is dat de beelden snel worden afgewisseld. Het is zelfs ronduit hinderlijk dat het beeld niet wat langer op u of uw companen gericht blijft, maar dat het vier maal per seconde van camera wisselt. Tevens vond ik het onnodig dat het concert twee maal in de verpakking zit. En maal in de normale stereo mix (waar u hopelijk binnenkort een goede versie van uitbrengt, want deze dvd geeft soms problemen), en n maal in een Dolby Digital 5.1 mix. Ik weet dat u niet wilde inleveren op de algehele kwaliteit en daarom besloten heeft om deze twee versies op twee gescheiden dvds te zetten, maar het verlies aan kwaliteit zal 99% van de kijkers niet opvallen. Gelukkig is de verpakking mooi afgewerkt en kan n van de dvds makkelijk aan de kant worden gezet, zodat deze niet in de weg zit.

Nogmaals, ik ben zeer tevreden met uw nieuwe dvd, al hoop ik dat u bovenstaande kritiek toch in uw achterhoofd houdt bij het samenstellen van een volgende live dvd.

Tracklist:
1. Intro
2. Wildest Dreams
3. Wrathchild
4. Can I Play With Madness
5. The Trooper
6. Dance Of Death
7. Rainmaker
8. Brave New World
9. Paschendale
10. Lord of the Flies
11. No More Lies
12. Hallowed Be Thy Name
13. Fear of the Dark
14. Iron Maiden
15. Journeyman
16. The Number of the Beast
17. Run to the Hills

Extra's:
- Death on the Road (documentaire, 75 minuten)
- Life on the Road (documentaire, 45 minuten)
- The Fans (documentaire, 30 minuten)
- Electronic Press Kit (interviews, 15 minuten)
- Wildest Dreams en Rainmaker videoclips
- Foto's

Score: 88 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 28 februari 2006

Meer Iron Maiden:

Iron Maiden - Death on the Road (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 28-02-2006 om 12:50u

Ik vond Rock In Rio al een dikke tegenvaller (vanwege de vele camerawisselingen) en deze schijnt nog erger te zijn. Ik heb de audioversie al, dus daar ga ik het mooi bij houden.

Iron Maiden - Death on the Road (dvd)
Reactie van Jeroen op 28-02-2006 om 23:29u
Score: 87 / 100

Prima dvd, niets op aan te merken met uitzondering van de snelle montage. Maar ook dat is op zich wel te doen, lekker flitsend. Muzikaal natuurlijk geweldig en een prachtshow.

Iron Maiden - Death on the Road (dvd)
Reactie van Evil_Lynne op 01-03-2006 om 18:41u

Goede DVD, maar over de (te) snelle opeenvolging van beelden is al genoeg gezegd. Misschien dat Steve Harris de stroboscoop niet als referentie moet gebruiken bij het monteren.

Iron Maiden - Death on the Road (dvd)
Reactie van Ron op 23-04-2006 om 14:33u

Ik zou het niet weten, tot op heden is de DVD bij de platenzaken in mijn buurt niet leverbaar geweest en dat schijnt ot halverwege mei ook niet te gaan gebeuren. En dat zijn nog steeds de grotere cd winkels, zoals mediamarkt en free record shop. Schandalig!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.