Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Melodic Meltdown - The Missing Link
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer

Melodic Meltdown - The Missing Link

In de review van Second Skin zei ik al dat er een hogere score voor Melodic Meltdown zou zijn weggelegd als ze een betere producer zochten en hun mengelmoes van stijlen wat meer vorm gaven. Met deze (van de site te downloaden) demo hebben ze in ieder geval het laatste probleem goed verholpen.

De twee nummers op de Missing Link klinken ditmaal meer rock georiënteerd waardoor de chaotische dubbele basdrumschema’s en priegelgitaarsolo’s achterwege blijven. Wat overblijft zijn lichte progressieve songstructuren, sfeervolle zang en gitaarlijnen en emotionelere teksten. Vooral afsluiter Virulence is een pareltje en heeft alles wat een goede rockballad hoort te hebben: gevoel en ballen.

Zanger Jacob Froberg is vooruit gegaan en klinkt al veel minder beknepen dan op het voorgaande album en ook Michael Søbygge vonkt nog als vanouds, zij het wat ingetogener. De ritmesectie blijft onveranderd qua stijl, maar speelt nog even strak als tevoren. Alleen de productie blijft matig, iets wat gelukkig door de wat consistentere speelstijl niet zo vervelend is als hiervoor. Dit kleine minpuntje neemt echter niet weg dat The Missing Link een behoorlijke demo is geworden die Melodic Meltdown al iets meer in de juiste richting stuurt.

Tracklist:
1. What I Forgot
2. Virulence…

Score: 77 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 13 februari 2006

Koop dit album in

Meer Melodic Meltdown:

[ Terug naar de Album Reviews ]