Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Demons Of Dirt - Killer Engine
Jaar van release: 2002
Label: Hammerheart Records
Demons Of Dirt - Killer Engine
Demons Of Dirt begon in 1999 onder de naam Engraved, door gitarist Mikael Eriksson en zanger Mikael Widmark. Pas toen bassist Pontus Jonsson en drummer Magnus Olsson erbij kwamen in 2000 werd de naam veranderd in Demons Of Dirt. Na een paar demos opgenomen te hebben kwamen ze via een ander label bij Hammerheart terecht, die ze hun debuutalbum liet opnemen, Killer Engine.

De muziek die de band maakt is een beetje een kruising tussen trage heavy metal en de wat extremere metal uit Scandinavie. Je moet echter niet denken dat het traag is, want dat is Demons Of Dirt alles behalve. Snelle, zware riffs domineren het geluid, vergezeld van een stem en drums die me eigenlijk af en toe meer aan de New Yorkse hardcore scene doen denken dan aan Zweedse metal. Ook heeft zanger Mikael Widmark toch wel iets weg van Phil Anselmo van Pantera.

Muzikaal zit het allemaal best goed, al vond ik het toch enigzins saai worden naar mate de cd vorderde. De zang moet je ook wel van houden, anders zet je 'm gelijk af. Erg lang zijn de nummers niet, want in de 35 minuten dat de cd duurt komen 10 nummers voorbij. Er wordt dus flink wat afgeragd. Als je daar zin in hebt is het dus wel een lekker album. Geen hoogstandje, maar ook niet slecht.

Tracklist:
1. Demon Blues
2. Killer Engine
3. Last Call
4. Repetitions
5. Devil By They Horns
6. Born In Sin
7. In Dreams
8. From The Cradle
9. Disrespect
10. Scum

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 13 februari 2002

Koop dit album in

Meer Demons Of Dirt:

[ Terug naar de Album Reviews ]