Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-06-2021

The Storyteller - Underworld
Jaar van release: 2005
Label: Black Lodge Records
The Storyteller - Underworld
Zelden zo snel en makkelijk een album geanalyseerd als de nieuwe van The Storyteller. Op het vierde album van de Zweedse powermetalband zijn, hoewel niet slecht, een paar invloeden zo duidelijk dat het covers hadden kunnen zijn van niet-bestaande nummers. De afsluiter "Ace Of Spades" is uiteraard wel een cover van een bestaand nummer. Of je gebrek aan innovatie prettig vindt is aan jezelf, hieronder alvast een beschouwing.

Mid-tempo valt het allemaal nog wel mee, de tracks "Changeling" en het logge "The Fiddler" zijn met hun intrigerende refreinen erg vermakelijk. Het zijn voornamelijk de vlottere nummers die je snel kunt plaatsen. De trek-nog-maar-een-vat-rum-open-melodieën in "Beauty Is The Beast" en "Watcher In The Deep" vinden duidelijk hun oorsprong in Running Wild. Wie Iron Maiden's "The Journeyman" in de acoustische vorm leuk vond zou ook interesse kunnen kweken voor de korte ballad "Your Time Has Come", waarin je ieder moment Bruce Dickinson's stem zou verwachten. Ironisch genoeg klinkt de zanger van The Storytellers bij tijd en wijle meer als de onvolprezen ex-zanger Blaze Bailey van datzelfde Maiden.

Helloween is ook vertegenwoordigd: "Magic Elements" ligt in de lijn van power metal anthems die Michael Weikath (gitarist Helloween) al een jaar of vijf schrijft ("Salvation", "The Tune", "Born On Judgement Day"). Daar moet bij opgemerkt worden dat naast The Storytellers' visie ook de kwaliteit van deze manier van schrijven weinig afwijkt. Dat kan nog leuke discussies veroorzaken; is The Storytellers goed, of zakt Michi Weikath met zijn band steeds verder weg in het mediocre? Kan "Underworld" toch nog voor een aardschok zorgen.

Tracklist:
1. Changeling
2. Eyes Of The Dead
3. The Fiddler
4. Watcher In The Deep
5. Your Time Has Come
6. Beauty Is The Beast
7. Underworld
8. Magic Elements
9. Shine On
10. Ace Of Spades

Score: 75 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 2 december 2005

Koop dit album in

Meer The Storyteller:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van kiske op 02-12-2005 om 15:35u

Belachelijk dat je durft te twijfelen aan het niveau van helloween terwijl ze net de beste plaat uit hun carriere hebben uitgebracht!!!

Reactie van da -Z- op 02-12-2005 om 21:32u

Hmmm, Michael Weikath heeft echter maar drie nummers op die laatste plaat geschreven en die zijn niet de sterkste