Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Methedras - Recursive
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Methedras - Recursive
Als je niet zo heel aandacht luistert, is ‘Recursive’ een puik werkje. Vooral de start is goed, het midden redelijk maar het einde ronduit matig. Een EP zou een betere keuze zijn geweest -van Berlusconi tot de groenteboer op de hoek: iedereen lijkt tegenwoordig last te hebben van grootheidswaanzin - maar het is dus een volledig debuut geworden. Bij een hersenactiviteit van 50 procent kan je volop genieten van goede old school thrash gespekt met technische 80’s deathmetalinteremezzo’s. Kortom, spek naar de bek van elke metalgek.

Maar bij een hersenactiviteit van 90 procent merk je toch dat deze Italianen wat steekjes laten vallen. De structuren zijn toch te simpel om de liefhebbers van Sadus tot Cynic te vermaken, de solo’s soms toch wat te Kerry King-achtig, de teksten te nietszeggend en de zang is op momenten gewoon storend. Wat overblijft zijn goede riffs (soms groovy, soms agressief maar altijd vrij geslaagd), een uitstekende productie en een geslaagde verpakking én als extraatje krijg je twee video’s. Deze livevideo’s zijn opgenomen op Wacken Open Air 2004 in de WET Stage (ook bekend als zuiptent en/of karaoketent) alwaar Methedras meedeed aan de bandcompetitie.

‘Recursive’ is een doordeweeks tussendoortje maar als de band nog wat oefent, de zanger eens naar stempedagoge gaat en de heren wat meer tijd nemen om de composities te laten rijpen dan heeft de wereld er alweer een leuk bandje bij. Maar zover is het nog niet.

Tracklist:
1. Intro
2. L.R.S.
3. Drowning By Torment
4. Wreck 'N' Roll
5. My Inquity Whirl
6. Time To Die
7. The Denied God
8. Under
9. Darkness

Score: 63 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 23 november 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]