Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-11-2020

UFO - Showtime (cd/dvd)
Jaar van release: 2005
Label: SPV / Steamhammer Records

UFO - Showtime (cd/dvd)

Al sinds het einde van de jaren zestig draait UFO mee, met hun hoogtijdagen aan het begin van de jaren zeventig. Na bergen line-up wisselingen met altijd als vaste driekoppige kern zanger Phil Mogg, bassist Pete Way en gitarist/toetsenist Paul Raymond verschenen er diverse albums die eigenlijk nooit meer het succes van de seventies konden evenaren. Zo ook het album You Are Here uit 2004 met alweer een nieuwe line-up met Vinnie Moore en Jason Bonham, zoon van drumlegende John Bonham. Na de release volgde er een enorme tournee, waarvan het concert van 13 mei dit jaar in Duitsland nu als dvd en live dubbel-cd wordt uitgebracht.

Het concert zelf komt wat langzaam op gang. Hoewel uit het spelen blijkt dat de band goed in vorm is, wil het aan het begin niet zo uit de verf komen. De chemie mist. Wat wel direct opvalt, is de ijzersterke zang van Phil Mogg, die ondanks dat hij de vijftig al is gepasseerd, nog altijd goed bij stem is. Naarmate de nummers vorderen en tegelijkertijd stijgen in bekendheid, wordt ook het publiek enthousiaster en wint deze live-registratie aan feeling. Overigens lijkt op de cd-versie van Showtime het publiek wat meer aanwezig te zijn wat betreft juichen dan op de dvd-versie. Wat UFO siert, is dat zij het tijdens hun concert niet alleen bij de welbekende klassiekers als Doctor Doctor, Shoot Shoot, Rock Bottom en Mother Mary laten, maar ook aandacht besteden aan hun nieuwere tracks met maar liefst vier nummers van het eerdergenoemde You Are Here.

Wat met name leuk is aan de dvd-release van Showtime zijn de vele extra’s. Hoewel documentaires, ‘making ofs’ en interviews nu redelijk standaard zijn, bieden ze op deze dvd echt wat extra’s. Zo zien we Spinal Tap-achtige taferelen op een vliegveld wanneer de band op reis is, en presenteert de band een uit zes songs bestaande soms akoestische studio-sessie. De ballads zoals Love To Love komen tijdens deze studio-sessie pas echt goed tot hun recht in tegenstelling tot de ballads uit het concert in Duitsland en de spetterende versie van het nummer Cherry is zeker de moeite waard.

De beeld- en geluidskwaliteit van zowel dvd als dubbel-cd is dik in orde net zoals het musiceren van de mannen van UFO. Het is echter jammer dat het vrij lang duurt voordat je bij Showtime echt het live-gevoel krijgt.

Tracklist (CD&DVD):
1. Intro (alleen dvd)
2. Mother Mary
3. When Daylight Goes To Town
4. Let It Roll
5. Out on The Streets
6. The Wilde One
7. Fighting Man
8. Only You Can Rock Me
9. Baby Blue
10. Mr. Freeze
11. Love To Love
12. Too Hot Too Handle
13. Ligts Out
14. Rock Bottom
15. Doctor Doctor
16. Shoot Shoot

Extra's op de dvd:
- Making of DVD
- Slideshow
- Discography
- Peppermint Park Studio Session, May 26th 2005:
- Pack It Up And Go
- Try Me
- Love To Love
- Slipping Away
- Cherry
- Profession of Violence
- Making of Studio Songs
- Rockboat
- USA 2004
- History (Interviews)
- Bonus Statements (Interviews)

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 14 november 2005

Koop dit album in

Meer UFO:

[ Terug naar de Album Reviews ]