Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Jaar van release: 2005
Label: Regain Records
Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Vier jaar na het aardige "Diabolus Interium" is het Zweedse Dark Funeral terug met de opvolger. In de tussentijd bracht men tevens nog een aardig live-album uit en na deze release trok de band de studio in om te werken aan "Attera Totus Sanctus".

Sinds het debuut "Secret of the Black Arts" speelt Dark Funeral snelle agressieve black metal in het straatje van Setherial, Marduk en andere bands. Gelukkig wist men toentertijd wel een eigen geluid te smeden uit de verschillende invloeden.
Op het nieuwe album doet men het al niet veel anders, zij het dat er dit keer wel wat meer afwisseling in de muziek is gekropen. Een pluspunt, want tijdens voorgaande cd's wist de verveling regelmatig toe te slaan. De productie is tevens een stuk rauwer. Geen enkel probleem, omdat het geheel er alleen maar bruter door klinkt.

Acht nummers lang presenteert de band ons black metal in de vertrouwde razende stijl. Hier en daar neemt men even wat gas terug en dat is iets wat de afwisseling zeker ten goede komt.
Dark Funeral doet gewoon waar het goed in is. Niets meer, maar zeker ook niets minder. Productioneel gezien klinkt het prima, de riffs klinken bijtend en de zang is zoals altijd lekker smerig.

Prima nummers als King Antichrist of Godhate weten mij wel weer te overtuigen en waarschijnlijk zal dat bij de fans ook het geval zijn. Door regelmatige melodische passages voorbij te laten komen winnen de nummers absoluut aan spanning. Hieruit valt wel op te maken dat de band vooral op het gebied van songwriting weer een stapje verder is.
Liefhebbers van de Zweedse black metal sound kunnen dan ook weer blind toeslaan. Tot een klassieker als "Vobiscum Satanas" zie ik deze beschilderde heren niet meer in staat, maar de kwaliteit blijft wel stabiel. De satanische horden kunnen dus weer de platenzaken binnenvallen voor hun portie muzikale hel. Prima plaat!

Tracklist
1. King Antichrist
2. 666 Voices Inside
3. Attera Totus Sanctus
4. Godhate
5. Atrium Regina
6. Angel Flesh Impaled
7. Feed on the Mortals
8. Final Ritual

Score: 82 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 4 november 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van dirkgrijs op 04-11-2005 om 11:28u

niet heel bijzonder, doch erg amusant :) wederom leuk album

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Een_Metalfan op 04-11-2005 om 12:32u

Gare spelling en interpunctie.

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Susan op 04-11-2005 om 13:00u
Score: 75 / 100

Aan bovenstaande: Of je bent het allochtone Nederlands gewend, of je bent een mierenneuker eerste klas.

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van dirkgrijs op 04-11-2005 om 13:35u

whaha hoezo gare spelling en interpunctie? ik kan niks vinden wat 'gaar' zou moeten zijn..

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Rik op 04-11-2005 om 16:36u

Mwah, ik vond Diabolis Interium toch gaver eigenlijk. Een album dat wel beter verdient dan de omschrijving "aardig album".

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Jeroen op 04-11-2005 om 20:34u

ik vond er niets bijzonders aan, klaar

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Fred666 op 10-11-2005 om 16:17u
Score: 100 / 100

Dark Funeral is wat mij betreft een van de allerbeste BM bands. Ik ken er maar weinig die beter zijn... Hulde voor dit nieuwe album. Hail Satan..

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Jeroen op 19-11-2005 om 17:12u

bespottelijke flauwekul. Wat men laat horen is het goed, maar lang niet het best. Ga jij je smaak verbreden en gauw, dan kom je er wel achter.

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Srachex op 03-12-2005 om 19:47u
Score: 100 / 100

Niet is beter dan een cd die met haar smerige klauwen naar je ballen grijpt en je recht naar de hel trekt! Dit is gewoon klaarkomen!

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Michael op 20-03-2006 om 19:56u
Score: 100 / 100

gewoonweg de beste black metal band die er bestaat, een goeie opvolger ban diabolus interium je hebt t gevoel dat je echt in de hel bent, heerlijk

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van jeroenie!!! op 29-03-2006 om 15:26u
Score: 70 / 100

Harde plaat!! King Antichrist, Attera Totus Sanctus en Angel Flesh Impaled behoren tot mijn favorieten ;-) sterke gitaarrifs,zalig om mee te spelen op gitaar zelfs!! Zijn voorganger Diabolis Interium vond in persoonljk iets beter...maar dat wil niet zeggen dat Attera Totus Sanctus geen prachtplaat is!! :-D Voor es te klappen over de metalworld --> lagae_jeroen@hotmail.com GreetzZzZ

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Mauricio op 14-06-2006 om 22:10u
Score: 100 / 100

fucking kickass....!!!!!......666 voices inside en godhate zijn gwn the beste nmrs van t album...........keep it on dudes....... m/ -_- m/ ........

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 10:52u
Score: 80 / 100

dark funeral kon me nooit echt boeien na secrets of the black arts maar deze cd heeft we iets hy is zeker beter dan diabols interium want dat was echt we een zeik plaat na een aantal luisterbeurten!!!!!heel goede song is king antichrist maar de rest kan er ook wel allemaal goed door

Dark Funeral - Attera Totus Sanctus
Reactie van Een Metalfan op 12-04-2007 om 22:41u

Dark Funeral is voor mij een keigoeie Black Metal band!!! Met die Satanische lyrics ben ik het volledig mee eens!!! Voor degene die voor echte Satanisme zoeken heb ik een paar hele goeie links:www.joyofsatan.com en exposingchristianity.com!!! Dit is geen atheistisch geloof!!!! Hail Satan!!!!!!