Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-06-2020

Ringworm - Justice Replaced By Revenge
Jaar van release: 2005
Label: Victory Records
Ringworm - Justice Replaced By Revenge
’Ach, muziek interesseert me niet, het is een nuttige verhoger van emoties, dat is alles wat ik weet’ schreef Anthony Burgess in de literatuurklassieker ‘A Clockwork Orange’. Misschien raakt hij hier wel de kerngedachte van muziek. Er is geen mens wiens hart niet sneller zal gaan pompen begeleidt met adrenalinestoten bij het horen van ‘Justice Replaced By Revenge’.

De lang verwachte nieuweling van de Ohio-strijders is namelijk hard, snel en furieus. De evenwichtige combinatie van metal en hardcore levert deze keer klassiekers op als ‘Justice Replaced By Revenge’, ‘Day Of Truth’, ‘Ghosts of the Past’, ‘No One Dies Alone’ en ‘Devil’s Kiss’ die voor death on the dancefloor zullen zorgen. De rauwe harde productie, het ziekelijke schreeuwgeluid van Human Furnace en de sporadische melodieuze gitaarsolo’s van Matt Sorg en Frankie 3Gun zijn de kers op de taart. Enkel de korte speelduur (minder als een halfuur) kan je als kritiekpunt aanhalen.

De nieuwe Ringworm zal het hart stelen van elke fan die walgt van alle melodieuze metalcore die vandaag de markt overstroomt. En nu terug gaan touren in Europa!

Tracklist:
1. Justice Replaced By Revenge
2. No One Dies Alone
3. Seeing Through These Eyes
4. House Of Hell
5. Day Of Truth
6. Whiskey Drunk
7. God Eat God
8. Ghosts of the Past
9. Thrive
10. Devil’s Kiss
11. Death Is Not An Option
12. No More Heroes
13. Life After The End Of The World

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 23 oktober 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]