Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Astral Doors - Raiders Of The Ark (EP)
Jaar van release: 2005
Label: Locomotive Music
Astral Doors - Raiders Of The Ark (EP)
‘Raiders Of The Ark’ is niet het nieuwe album van de beste hardrockband van de laatste jaren, maar een EP om de echte fan zoet te houden. Al wie fan is van Ronnie James Dio elpees als ‘Holy Diver’ en ‘The Last In Line’ zal direct verliefd worden op de twee albums die Astral Doors tot nu toe uitbrachten.

Deze EP bevat met het titelnummer slechts één echt nieuw liedje. Het is een wederom mooie up-tempo kraker die ons vertelt dat de komende cd weer erg voorspelbaar maar ook weer degelijk en heerlijk aanstekelijk zal uitvallen. Deze drie minuten worden aangevuld met het onuitgebrachte ‘Easy Rider’ (niet speciaal) en drie ‘Japanese market bonus songs’ die niet moeten onderdoen voor het ‘reguliere’ werk van de heren. Wanneer je het schijfje in je cd-romlade duwt, krijg je plots ook nog een mooie semi-live videoclip van ‘Time To Rock’ voorgeschoteld.

Alles is wederom uitstekend gemixt en geproduceerd door Peter Tägtgren (Hypocrisy en Pain) maar het artwork valt deze keer wel tegen. ‘Raiders Of The Ark’ is enkel geschikt voor de grootste Astral Doors liefhebber, de anderen wachten tot januari 2006 want dan komt het nieuwe album getiteld ‘Astralism’ op de markt.

Tracklist:
1. Raiders Of The Ark
2. Easy Rider
3. Far Beyond The Astral Doors
4. Another Day In Hell
5. Moonstruck Woman
6. Time To Rock (video)

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 18 oktober 2005

Koop dit album in

Meer Astral Doors:

[ Terug naar de Album Reviews ]