Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Days In Grief - Behind the Curtain of a Modern Tomorrow
Jaar van release: 2005
Label: Roadrunner Records
Days In Grief - Behind the Curtain of a Modern Tomorrow
In Duitsland zit deze band qua populariteit behoorlijk in de lift, maar buiten het thuisland werd het viertal tot op heden veelvuldig over het hoofd gezien. Een gebrek waar de nieuwe deal met Roadrunner ongetwijfeld verandering in gaat brengen.

Days In Grief houdt het midden tussen punky emo en melodische metal, met een zanger die graag afwisselt tussen licht geëmotioneerde zang en de welbekende schreeuwvocalen. De sound klinkt me dan ook erg bekend in de oren, en het is goed te horen dat een band als Killswitch Engage hier z’n invloed flink heeft doen gelden.

Opvallend is het veelvuldige gebruik van erg Zweeds klinkende catchy gitaarmelodieën, die naar verloop van tijd echter wel wat op m’n zenuwen gaan werken. Vanuit productioneel oogpunt is dit album zeer geslaagd te noemen. Misschien dat een iets rauwer geluid de muziek een zekere ‘edge’ zou geven die nu absent is, maar knallen doet Behind the Curtain of a Modern Tomorrow zeker.

De muziek van Days In Grief is niks nieuws onder de zon, maar door de overwegend sterke songs en de vette productie komen we toch op een ruime voldoende uit. Tot de absolute top van de moderne metal behoort deze band echter nog niet, daarvoor moeten ze wat meer hun best doen om zich te onderscheiden van hun sterker geprofileerde genregenoten.

Tracklist:
1. When Backhanded Thoughts Carry the Weight
2. Breathe
3. Unite-Oppose-Create
4. Political Correctness
5. In Secrecy
6. Intellect is Blind
7. Economic Tyranny
8. Kill the Music
9. Djihad
10. In Dreams the Dead Return
11. In the Margin
12. The Grace of Dying Memories
13. The Lights Go Out the Curtain Falls

Score: 70 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 14 oktober 2005

Koop dit album in

Meer Days In Grief:

[ Terug naar de Album Reviews ]