Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Karo - Heavy Birthday
Jaar van release: 2005
Label: MTM Music
Karo - Heavy Birthday
Een langspeler die pas zeventien jaar later opnieuw uitkomt als cd had beter onder het stof kunnen blijven liggen. Het heeft immers niet zomaar zo lang geduurd. Toch achtte MTM Music's Classix afdeling het tijd voor een hernieuwde kennismaking met onder andere Karo. Een Duitse band waarvan de keyboardspeler, vast niet toevallig, dezelfde naam draagt als de band. Over toevalligheden gesproken, ook niet toevallig is het dat het collectief al na één album uit elkaar viel, maar daarover later meer. Daarnaast ook interessant om te weten dat de band hardrock speelt in de traditie van de jaren tachtig, zoiets als Bon J. en Mötley C.

Dat heeft maar weinig indrukwekkende nummers opgeleverd. Typisch tachtig dus gedateerd dendert Karo door een negental - vier minuten lange dus hapklare - rockblokjes heen. Dat zijn veelal poppige AOR composities zoals we die kennen van Foreigner en de latere Survivor. Het accent in de zang van Lutz Salzwedel zou de afkomst van de beste man verraden als zijn naam dat niet al deed. Zou hij wellicht daarom later verder zijn gegaan onder de artiestennaam "Dan Lucas"? Hoe het ook zijn mag, Dan cq. Lutz heeft een niet onaardige stem die zich helaas, op het sterke Duitse accent na, niet geheel kan meten met een grote naam als Klaus Meine.

Ik zou nog uitwijden over het hoe en waarom van het korte bestaan van de band. Simpel en klaar: het materiaal was gewoon niet goed genoeg. Teveel was toen ter tijd al eerder gehoord. De aardigste nummers zijn nog wel het progressieve (Pink Floydiaans, maar Sonata Arctica zou er heden ten dage ook raad mee geweten hebben) "Still Hate To Loose" en catchy rocker "Wanna Be Loved". Om het bestaansrecht van een heruitgave te bevestigen zijn van laatstgenoemde nog twee andere, matige versies toegevoegd, die de licht oriëntaalse invloed van het origineel totaal ontberen.

Tracklist:
1. Wanna Be Loved
2. One Of A Kind
3. Still Hate To Loose
4. Sister Sister
5. Ball Of Fire
6. Call Of The Wild
7. No-Man's Land
8. Out On The Line
9. Cold Shoulder
10. Nobody's Fool
11. Wanna Be Loved (new version 2005)
12. Wanna Be Loved (acoustic version)

Score: 67 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 25 september 2005

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.