Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Metastasis - Answers
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer

De Nederlandse hardrock/heavy metal Metastasis presenteert dit jaar hun debuutalbum Answers met daarop een tiental tracks die doen denken aan bands als Iron Maiden, Black Sabbath, Deep Purple en Led Zeppelin. Bereid je dan ook voor op strakke gitaarsolo’s tijdens stevige metalnummers en oprechte rockballads want dat is precies wat je met Metastasis krijgt.

Wat betreft instrumentatie is het allemaal wel in orde met Metastasis, zo worden we in verschillende nummers getracteerd op knap gitaarwerk en ruige basloopjes. Een perfect voorbeeld daarvan is Get out of my life. Daarnaast staan er op dit album wat interessante zeer oprecht klinkende rockballads zoals het titelnummer Answers.

Niet alle nummers komen echter even goed uit de verf, bijvoorbeeld het wat saaie One night stand (at a time). Aan de zang valt ook nog wel het een en ander te verbeteren. Zo komen de samenzangen komen vaak niet altijd goed voor de dag - vaak wat zeurderig, niet altijd gelijk en in Ain’t that a bitch ronduit lelijk. Het geheel zou ook beter klinken wanneer er minder geforceerd wordt geprobeerd mooi te zingen. Dit laatste zou de verstaanbaarheid van de teksten ook ten goede komen.

Answers is een leuk debuutalbum met een goede balans tussen het wat hardere metalmateriaall en mooie rustige rockballads. Toch bevat dit debuut nog wat onvolkomenheden en gemiste kansen die zich met name uiten in de zang.

Tracklist:
1. Quiet
2. Rescue me from the hands of the evil
3. Mother I’m afraid
4. Get out of my life
5. Fly
6. Till daylilght comes
7. What if
8. One night stand (at a time)
9. Answers
10. Ain’t that a bitch

Score: 73 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 5 september 2005

Koop dit album in

Meer Metastasis:

[ Terug naar de Album Reviews ]