Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-08-2020

The Vision Bleak - Carpathia
Jaar van release: 2005
Label: Prophecy Productions
The Vision Bleak - Carpathia
De Karpaten is een hooggebergte in Midden-Europa. Ze vormen een boogvormige keten van circa 1500 kilometer lang, die begint aan de Donau ter hoogte van Bratislava en eveneens eindigt aan de Donau, bij de IJzeren Poort bij Orsova in Roemenië. Westelijk zetten de Karpaten zich voort in de Alpen en zuidelijk in het Balkan (gebergte). De Karpaten zijn staatkundig verdeeld over Tsjechië, Slowakije, Polen, Oekraïne en Roemenië.

In dit vreemde gebied speelt het nieuwe opus van The Vision Bleak zich af. Een rijke zakenman erft er een groot stuk land van zijn familie en hij wil dit stukje grond wel eens bezoeken. Wij volgen zijn trip mee door griezelige bospassages, landen doorklievend in obscure taxi’s tot tochtjes door exotische gebieden. Meer kan ik niet over het verhaal vertellen zonder dingen te verklappen. Je kunt er wel zeker van zijn dat er iets vreemd gaande is met dit hoofdpersonage.

‘Carpathia’ is het tweede album na 'The Deathship Has A New Captain' van deze band (dus geen project) is wederom in elkaar geknutseld door Theodor Schwadorf (Empyrium, Noekk) en Allen B. Konstanz (Nox Mortis, Ewigheim) en ze kregen assistentie van het orkestje The Shadow Philarmonics. Het is moeilijk om de stijl van deze Duitsers te catalogiseren maar woorden als gotisch, episch, bombastisch, sfeervol, duister en dramatiek komen spontaan naar boven. Liefhebbers van zowel Hollenthon, Lacrimosa, Therion als Theatres Des Vampires zullen dit wel smaken.

In vergelijking met het debuut is het nieuwe werk meer volwassen en productioneel zijn nu de puntjes op de hoofdletter I gezet. Dit album lijkt misschien zware kost maar is eigenlijk heel gemakkelijk te verteren door de immer aanwezige melodie. Probeer het eens uit!

Tracklist:
1. The Drama Of The Wicked
2. Secrecies In Darkness
3. Carpathia 04. Dreams In The Witchhouse
5. Sister Najade (The Tarn By The Firs)
6. The Curse Of Arabia
7. Kutulu!
8. The Carm Is Done

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 augustus 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Vision Bleak - Carpathia
Reactie van Squidward op 14-08-2006 om 15:08u

Ik ga maar eens naar dat album zoeken, de voorganger vond ik wel erg goed.

The Vision Bleak - Carpathia
Reactie van Nick op 30-08-2006 om 19:30u
Score: 100 / 100

Helemaal de moeite waard... kopen die handel!!

The Vision Bleak - Carpathia
Reactie van Squidward op 03-09-2006 om 13:04u
Score: 80 / 100

Het even wennen, maar na een paar keer luisteren is Carpathia de moeite waard en een uitstekende opvolger van 'The Deathship Has A New Captain'.

The Vision Bleak - Carpathia
Reactie van tankard op 04-09-2008 om 10:05u
Score: 80 / 100

slechtste album van de 3dat ze tot hiertoe hebben,maar nog steeds een zeer sterk album