Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Izegrim - New World Order
Jaar van release: 2005
Label: Eigen Beheer
Izegrim - New World Order
Terreur is schering en inslag, mensen worden vermoord voor God en het eigen land, naties gaan over lijken om machtiger te worden en de wereld zal tot een einde komen. Dat hangt allemaal boven ons als het zwaard van Damocles. Deze boodschap wordt verpakt in een smerige thrashhybride met tegelijk pompende als zuigende riffs.

Drie jaar geleden kozen de heren én dames van het Nederlandse Izegrim voluit voor de thrashkaart met ‘Guidelines For Genocide’ en sindsdien behoren ze tot de betere Nederlandse acts. ‘New World Order’ is een mini-cd met vier nieuwe nummers die nog net iets beter zjin als het eerdere materiaal. De vrouwelijke gruntzang is een pluspunt en de gitaarloopjes komen deze keer wel erg soepel uit de pols. Het zeven minuten durende ‘World Power’ bevat ook enkele progressieve ritmes en schitterende solo's en zodoende is de aanschaf van dit product gerechtvaardigd.

Nu is het wachten geblazen op het nieuwe album ‘Tribute To Totalitarianism’ (verwacht begin 2006) dat hopelijk muzikaal en productioneel in het verlengde zal liggen van ‘New World Order’. Uitstekend kort schijfje.

Tracklist:
1. For God and Country
2. Fuck your Glorious Nation
3. World Power (or Downfall)
4. Sword of Damocles

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 juli 2005

Koop dit album in

Meer Izegrim:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Fred op 25-08-2005 om 12:45u
Score: 60 / 100

Ik heb hun bijna naamgenoten uit Duitsland gehoord nl. Isegrim. Die zijn echt goed. Hier totaal niet bekend volgens mij. Pure black metal zonder poespas. Verder mankeert er niets aan Izegrim