Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

DevilDriver - The Fury Of Our Maker's Hand
Jaar van release: 2005
Label: Roadrunner Records
DevilDriver - The Fury Of Our Maker's Hand
Twee jaar geleden verraste voormalig Coal Chamber zanger Dez Fafara vriend en vooral vijand met het debuutalbum van z'n nieuwe band DevilDriver. In plaats van de makkelijke weg te kiezen, door het muzikale pad van Coal Chamber door te zetten, kwam hij met een album wat qua bruutheid alles van Coal Chamber wegblaast.

Twee jaar later is er dan het tweede album van DevilDriver. De bezetting is iets gewijzigd; gitarist Evan Pitts heeft het veld geruimd, en is vervangen door Michael Spreitzer. Voor de sound had dit weinig gevolgen, gelukkig. Het ligt allemaal netjes in het verlengde van het debuutalbum. Hier en daar is wel wat meer melodie toegevoegd, maar de agressie is er nog altijd, en komt voornamelijk voort uit de snijdende riffs, en Fafara's manier van zingen. Misschien surfte de band een beetje mee op de metalcore golf die de laatste jaren door Roadrunner liep, maar gelukkig weet DevilDriver zich daarvan te onderscheiden door toch wat meer deathmetal invloeden in de nummers te stoppen, en geen cleane, zeikerige zangstemmen te gebruiken.

Colin Richardson produceert, dus het zit wel snor met het geluid. Het enige probleem met het album is dat de nummers minder pakkend zijn dan die op het debuutalbum. Ok, het is te horen dat de bandleden gegroeid zijn als muzikanten en songwriters, maar toch mist er iets. Misschien komt het omdat het debuutalbum als donderslag bij heldere hemel kwam, en het nu wat te vertrouwd klinkt. Al met al is het geen slechte plaat, maar toch raad ik het debuutalbum aan.

Tracklist:
1. End Of The Line
2. Driving Down The Darkness
3. Grinfucked
4. Hold Back The Day
5. Sin & Sacrifice
6. Ripped Apart
7. Pale Horse Apocalypse
8. Just Run
9. Impending Disaster
10. Bear Witness Unto
11. Before The Hangman's Noose
12. The Fury Of Our Maker's Hand

Score: 80 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 17 juli 2005

Koop dit album in

Meer DevilDriver:

[ Terug naar de Album Reviews ]

DevilDriver - The Fury Of Our Maker's Hand
Reactie van `bones´ op 04-10-2005 om 15:36u
Score: 80 / 100

Laat ik voorop stellen dat Coal chamber(Dez vorige project) mij nooit heeft kunnen boeien. Maar toen ik dit album hoorde en dan vooral 'Hold back the day' was ik aangenaam verrast! ..Double bass drums....verstaanbare growls....en muzikaal prima op elkaar ingespeeld. Natuurlijk hoor ik wel wat vleugjes nu-metal zo hier en daar, maar dat doet niet onder aan het vuur en de aggressie van deze plaat. Roadrunner heeft in het verleden vele talentvolle bands aan zich weten te koppelen, het laatste decenia was dat zeker niet het geval. Haalt Devildriver Roadrunner weer uit het slop? Mijn zegen hebben ze!!!!!!

DevilDriver - The Fury Of Our Maker's Hand
Reactie van jordv666 op 19-07-2006 om 19:37u
Score: 88 / 100

Strakke plaat zeg, ik vind het een veel betere plaat dan hun eerste plaat. Goeie plaat om je buren mee te pesten! Van mij mogen ze meer platen maken. Echt wel!!!!!!!!

DevilDriver - The Fury Of Our Maker's Hand
Reactie van darkbunny op 06-12-2007 om 20:42u
Score: 80 / 100

De eerst song die van deze band hoorde was "hold back the day" (promotie CD-'25 jaar roadrunner records 2005' bij 'rock tribune') Maar ik vond deze cd pas een tijdje geleden terug. Deze song liet ik zo'n 3 weken elke dag meerdere malen afspelen. Ik ben nog op metal-ontdekkingsreis maar één ding weet ik zeker... van al die clean voices en gladde rifjes moet ik niets hebben! Daarom is devildriver de aangewezen band voor mij.

DevilDriver - The Fury Of Our Maker's Hand
Reactie van yuli op 14-04-2010 om 22:41u
Score: 80 / 100

Ik ben klaar met zoveel oude helden, ik kan er niet meer luisteren.

DevilDriver is wat me blijf boeien.