Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-12-2020

Betzefer - Down Low
Jaar van release: 2005
Label: Roadrunner Records
Betzefer - Down Low
Een goede vriend is beter al een verre buur. Het Israëlische Betzefer, de bandnaam kan je trouwens met wat goede wil vertalen als ‘school’, wordt gezien als een nieuwe sensatie. Als gevolg van een interventie van de zanger van het Belgische Aborted (!) kan de wereld nu genieten van het debuut ‘Down Low’ én is alles opgenomen onder leiding van Kris Belaen. Roadrunner Records hecht echter veel belang aan perfect klinkende, professionele producties en zodoende werd alles gemixt door Tue Madsen. Het resultaat is een internationale opstelsom van de latere Pantera en de nog latere Sepultura, dat tevens voor een heel groot publiek toegankelijk is.

Het gevarieerde plaatje is tevens afwisselend en piekt bij het hitgevoelige titelnummer, de eerste single ‘Fuckin Rock N’ Roll’ en het korte simpele, maar opzwepende ‘Brix’. De heren verrassen maar één keer en dat is met het trage afsluitende en wat meer experimentele ‘Black Inside’.

In tegenstelling tot wat sommige promoboys ons willen wijsmaken, kan je jammer genoeg geen enkele etnisch invloeden terughoren in ‘Down Low’. Maar al bij al is ‘Down Low’ een lekker Amerikaans klinkend metalwerkje dat na één luisterbeurt al aanslaat. We zullen wel zien hoe deze Israëli’s zich zullen ontwikkelen.

Tracklist:
1. Early Grave
2. Down Low
3. Fuckin´Rock´n´Roll
4. Under
5. Running Against
6. Brix
7. Mark
8. Split
9. 6´s & 7´s
10.Black inside

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 juli 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]