Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Motörhead - 25 & Alive: Boneshaker (DVD)
Jaar van release: 2001
Label: SPV / Steamhammer Records
Motörhead - 25 & Alive: Boneshaker (DVD)
Eindelijk is er dan een fatsoenlijke dvd van legendes Motörhead, in de vorm van 25 & Alive: Boneshaker. Deze dvd bevat het concert wat de band gaf op 22 oktober 2000, in de Brixton Academy in London, naar aanleiding van hun 25 jarig bestaan.

Voor wie Motörhead niet kent is Boneshaker misschien wel een goed begin, mits je natuurlijk een dvd speler hebt. Alle bekende nummers staan er wel op geloof ik, waaronder natuurlijk Bomber, Ace Of Spades, Orgasmatron en Overkill, met een paar gastoptredens op diverse nummers van onder andere Eddie Clarke, Doro Pesch, Whitfield Crane, . De band speelt gewoon erg lekker, het geluid is erg goed (al kon ik de Dolby 5.1 mix helaas niet testen op mijn simpele setje, maar de normale Dolby stereo is ook al erg goed), en het beeld is perfect (widescreen zelfs). Voor als je geen zin hebt om heel het concert in 1 keer te kijken kan je de nummers ook los selecteren, en krijg je dus alleen dat nummer te zien.

Als je aan dvd denkt, dan denk je aan extra materiaal. Sommige dvds bevatten niks extras, maar hier is dat gelukkig niet. In tegendeel zelfs, want de dvd staat propvol met extra spul. Zo kan je tijdens het concert bij het nummer I'm So Bad (Baby I Don't Care) van camerapositie wisselen. Zo kun je kiezen uit de normale beelden, of dat de camera steeds op Lemmy gericht staat. Er staan ook nog interviews op naar aanleiding van het concert, met de band en wat gasten (o.a. Brian May van Queen).

Verder bevat de dvd nog een aantal songs opgenomen op Wacken Open Air uit 2001 wat ook erg de moeite waard is, een acoustische versie van Ain't No Nice Guy, een paar videoclips (waarvan vooral God Save The Queen hilarisch is), de geschiedenis van de band (compleet met oude beelden en fotos), wat informatie over de diverse bandleden, en informatie over wat zeldzamere releases van de band.

Het enige minder goede van de dvd vind ik het menu. Vooral het hoofdmenu is in het begin wat lastig, want nergens staat bij wat nou wat is. Pas door wat te kiezen kom je er achter wat je te zien krijgt.

Naast de dvd bevat de (overigens erg mooie) verpakking ook nog een normale cd, met daarop 17 songs van hetzelfde concert. Er zijn er dus 6 weggelaten, waarschijnlijk vanwege ruimtegebrek op de cd. Maar dan nog hou je met 17 nummers een lekkere cd over, die je voor zover ik weet alleen hier zal aantreffen.

De set is geprijst als een dvd, wat niet iedereen erg leuk zal vinden want dvds zijn nou eenmaal wat duurder dan cds. Gelukkig krijg je voor die prijs dus een erg goeie dvd, en nog eens een normale cd. Dat is dus zeker geen slechte deal. Er zijn overigens 2 versies, maar het enige verschil is de verpakking. Er is een versie in een dvd formaat verpakking, en een in cd formaat. Beide bevatten zowel de dvd als de cd.

De tracklisting:
1. We Are Motörhead
2. No Class
3. I'm So Bad (Baby I Don't Care)
4. Over Your Shoulder
5. Civil War
6. Metropolis
7. Overnight Sensation
8. God Save The Queen
9. Born To Raise Hell
10. The Chase Is Better Than The Catch
11. Stay Out Of Jail
12. Dead Men Tell No Tales
13. You Better Run
14. Sacrifice
15. Orgasmatron 16. Going To Brazil
17. Broken
18. Damage Case
19. Iron Fist
20. Killed By Death
21. Bomber
22. Ace Of Spades
23. Overkill

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 90 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 3 januari 2002

Meer Motörhead:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Motörhead - 25 & Alive: Boneshaker (DVD)
Reactie van Jaymz op 03-01-2002 om 17:16u
Score: 100 / 100

wow, klinkt echt gaaf, ben nog niet zo heel bekend met motorhead, maar als jij zegt dat dit een goed begin is ga ik em maar ns kopen denk ik..... metal DVDs zijn echt gaaf om te hebben....... en die cd is een leuk extraatje......

Motörhead - 25 & Alive: Boneshaker (DVD)
Reactie van Kreator op 03-01-2002 om 21:24u
Score: 100 / 100

Amen. De DVD is echt VET ik had hem al 3 weken geleden binnengekregen. Dat ene nadeel is wel een ERG KLEIN nadeel maarja de DVD heerscht. Enne "Shoot You In The Back"op de WAcken liedjes is echt goed gedaan ps: voor diegene die de DVD nog niet hebben SCHAAM JE!!!

Motörhead - 25 & Alive: Boneshaker (DVD)
Reactie van Violator op 04-01-2002 om 19:36u
Score: 100 / 100

MOTORHEAD ARE THE UNDISPUTED KINGS OF ROCK 'N ROLL!!!