Enqute

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat Worship The Eternal Darkness
Black Label Society Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe Bloodmoon: I
Crazy Lixx Street Lethal
Cynic Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit Noktvrn
Exodus Persona Non Grata
Gov't Mule Heavy Load Blues
Hemelbestormer Collide & Merge
Hypocrisy Worship
In Mourning The Bleeding Veil
Khemmis Deceiver
Lock Up The Dregs Of Hades
Lordi Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget Zău
Obscura A Valediction
Omnium Gatherum Origin
Proscriptor McGovern's Aps Proscriptor McGovern's Aps
Rhapsody Of Fire Glory For Salvation
Stormkeep Tales Of Othertime
Swallow The Sun Moonflowers
Unleashed No Sign Of Life
Voices Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enqutes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Leaves' Eyes - Vinland Saga
Jaar van release: 2005
Label: Napalm Records
Leaves' Eyes - Vinland Saga
Vorig jaar kwam het eerste album uit van Leaves' Eyes, de nieuwe band van voormalig Theatre Of Tragedy zangeres Liv Kristine. Met deze nieuwe band heeft ze haar draai weer helemaal gevonden. De band ging afgelopen winter direct na de tour weer de studio in, voor de opnames van deze nieuwe plaat, Vinland Saga.

Dit nieuwe album is een conceptalbum geworden over de ontdekker van Amerika, Leif Erikson. Het verhaal gaat dat hij rond 1000 na Christus naar Groenland wilde varen, maar aankwam in wat men nu Noord Amerika noemt. Daar Leaves' Eyes een erg romantisch klinkende band is, heeft men besloten er ook nog een liefdesverhaal in te verwerken. Het album gaat niet alleen over de reis van dhr. Erikson, maar ook over de vrouwen die achter bleven in Noorwegen.

Muzikaal gezien sluit het album aan bij voorganger Lovelorn. Romantische, dromerige, niet al te harde gothic metal, met een zeer getalenteerde zangeres. Het is duidelijk dat Liv nog altijd haar stem heeft weten te verbeteren, ze klinkt De ballads Leaves' Eyes en Amhran (Songs of the Winds) zorgen voor het contrast met de harde, energieke songs als Elegy, Farewell Proud Men en het bombastische New Found Land. Heel het album is overigens wel iets bombastischer geworden dan Lovelorn, wellicht door het gebruik van echte traditionele instrumenten in plaats van deze uit de synths te toveren. Om nog wat verandering ten opzichte van Lovelorn te brengen zijn twee nummers in Liv's Noorse moedertaal gezongen, het eerdergenoemde Amhran en afsluiter Ankomst.

Het album luistert lekker weg, maar toch weet het album je nergens echt te grijpen. Dit komt dan weer door het wat dromerige aspect van de muziek, want de nummers bevatten niet echt catchy refreinen. Maar met Vinland Saga heeft Leaves' Eyes wel degelijk een stap voorwaards gezet na Lovelorn. Echter, in een landschap vol gothic metal bandjes als wat we hier de laatste jaren kennen steken ze maar net boven de meute uit.

Tracklist:
1. Vinland Saga
2. Farewell Proud Men
3. Elegy
4. Solemn Sea
5. Leaves' Eyes
6. The Thorn
7. Misseri (Turn Green Meadows into Grey)
8. Amhrn (Song of the Winds)
9. New Found Land
10. Mourning Tree
11. Twilight Sun
12. Ankomst

Score: 81 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 12 juni 2005

Meer Leaves' Eyes:

Leaves' Eyes - Vinland Saga
Reactie van Blood op 13-07-2005 om 01:27u
Score: 85 / 100

"Het album luistert lekker weg, maar toch weet het album je nergens echt te grijpen. Dit komt dan weer door het wat dromerige aspect van de muziek, want de nummers bevatten niet echt catchy refreinen."
Dit is een contradictie. Een lied kan een catchy refrein hebben of aangrijpend zijn, maar zelden zijn beide eigenschappen gecombineerd. Mij grijpt het wel, en ik vind dat ze met dit album een heel stuk boven de meute uitsteken.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.