Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Styx - Big Bang Theory
Jaar van release: 2005
Label: Frontiers Records
Styx - Big Bang Theory
Styx mag dit jaar aantreden op het Arrow Rock Festival en het zal moeilijk worden om een setlist uit zoveel prachtig materiaal samen te stellen. In totaal hebben ze miljoenen (!) elpees verkocht in de jaren ’70 en ’80 en scoorden ze geregeld singlehits. Sinds 1999 teerden ze meer als ooit op dat oude progrockspul en brachten ze maar liefst vier live cd’s op de markt en betraden ze meer dan vijfhonderd keer de arena. Maar af en toe brachten ze vrij anoniem nieuw werk op de markt en nu debuteren ze voor het Italiaanse Frontier Records met een vers opgenomen coverplaat.

En wanneer een band als Styx gaat coveren keren ze terug naar de tijd toen ze nog de eeuwige jeugd leken te hebben. ‘Big Bang Theory’ staat vol met bekende en minder bekende 60’s en 70’s deuntjes van ondere andere The Beatles, Humble Pie, Jimmy Hendrix, Ray Charles, The Who, Blind Faith en Willie Dixon. De band, inmiddels bestaande uit Tommy Shaw, James Young, Todd Sucherman, Lawrence Gowan en Ricky Philips, speelt de muziek met genoeg passie maar toch ontbreekt er iets speciaal aan de arrangementen. De heren hebben vrij braaf oude nummers nagespeeld maar hebben niet nagedacht over een verrassende interpretatie of wending. Door de vlakke productie wordt de geweldige sfeer van de originelen ook niet behaald.

De belangrijkste vraag die mensen zich stellen als ze een recensie lezen is natuurlijk ‘Wil ik hier 15 euro voor neertellen?’ en in dit geval moet ik deze vraag negatief beantwoorden. ‘Ik ben een Styx-fan en bega ik bij aanschaf van ‘Big Bang Theory’ een miskoop?’, ook deze vraag krijgt een negatief antwoord zodat u nu wel voor u zelf kan uitmaken of deze plaat ooit in uw collectie zal staan.

Tracklist:
1. I Am The Walrus
2. I Can See For Miles
3. Can't Find My Way Home
4. It Don't Make Sense (You Can't Make Peace)
5. I Don't Need No Doctor
6. One Way Out
7. Salty Dog
8. Summer In The City
9. Manic Depression
10. Talkin' About The Good Times
11. Locomotive Breath
12. Find The Cost Of Freedom
13. Wishing Well
14. Blue Collar Man

Score: 65 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 30 mei 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]